Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ilçe ziyaretlerine devam ediyor. İnönü'den sonra Alpu'da da büyük bir ilgi ile karşılaşan Başkan Büyükerşen, Alpulu vatandaşlara hayata geçirdikleri hizmetleri ve projelerini anlatarak "31 Mart itibariyle Alpu Belediyemizi de kazanarak bu bereketli topraklara baharı getireceğiz" dedi.

Başkan Büyükerşen ilçe merkezleri ve bağlı mahallelerinde vatandaşlar ile bir araya gelmeye devam ediyor. Son olarak Alpu İlçe merkezi ile Bozan ve Ağaçhisar Mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Büyükerşen "Ülkemizde tarımın bitme noktasına geldiği, her alanda dışa bağımlı olduğumuz şu günlerde İç Anadolu Bölgemizin en verimli toprakları üzerinde bulunuyoruz. Sizlerin sorunlarını biliyorum. Mazot fiyatları, ilaç fiyatları, yüksek vergiler ile boğuşuyorsunuz. Sizlerin bu zor günlerinde biraz olsun nefes alabilmeniz için Kırsal Kalkınma Projelerimiz hızla devam ediyor. Dut fidanı, domates fidesi ve marul fidesi ile başlayan ve çiftçimize ilçelerimize milyonlarca lira gelir sağlayan projelerimiz Alpu'da da büyükbaş hayvancılık projesi ile devam ediyor. Yaptığımız protokol ile Bozan'da üreticimize 50 adet manda dağıtarak hayvancılık konusunda da projelerimize başladık. Bu projelerimiz hem tarımsal alanda hem de hayvancılık alanında artarak devam edecek" dedi.

"Alpu'ya 20 milyona yakın yatırım yaptık"      

Büyükşehir Belediyesi olarak hem tarım hem hayvancılık alanında üreticiyi desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Başkan Büyükerşen, Alpu'da gerçekleştirdikleri yatırımları anlattı. Büyükerşen "Köy Hizmetleri başta olmak üzere sorumlu kurumların yıllarca ihmal ettiği köylerimiz bizlere bağlanarak mahalle olduğundan beri sorunları bir bir çözüme kavuşturuyoruz. Alpu'da da başta alt yapı olmak üzere bir çok sorunumuz vardı. ESKİ'nin ilçe merkezi ve Bozan Mahallesi'nde hizmete soktuğu arıtma tesisleri ile ilçemize büyük bir yatırım gerçekleştirdik. Ayrıca müjdeyi buradan vermek isterim ki Alpumuzun kanalizasyon hattını da yeniliyoruz. Projemiz hazır en kısa sürede ihaleye çıkarak ilçemize büyük bir hizmet daha getiriyoruz" dedi.

İlçeye 20 milyona yakın yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Büyükerşen, şeffaf ve hesap verilebilirlik adına tüm hizmetleri gösteren broşürler hazırladıklarının altını çizdi. Büyükerşen "Hazırladığımız bu broşürlerde Alpu'ya ne hizmetler verdiğimiz kalem kalem yazıyor. Hepsini detaylı olarak incelemenizi ve tüm Alpulu hemşehrilerimiz ile paylaşmanızı istiyorum. 31 Mart'tan sonra da Gürbüz Güller Başkanımız ile birlikte omuz omuza Alpu'ya büyük yatırımları getirmeye devam edeceğiz" dedi. 

Editör: TE Bilişim