Haber: Erdoğan Ekiner

Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, ilçenin altyapı çalışmalarının 2020 ile başlayacağını, yakın zamanda Anıtkabir gezisi gerçekleştireceklerini söyledi.

Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, eski belediye başkanına belediye borçları ve yanı kış aylarında kilit taşı döşenmesi ve oluşan çökmeler nedeniyle eleştiriler yönelttiği açıklamasında, kanalizasyon sorunun da önümüzdeki süreçte çözeceklerini belirtti.

Başkan Gürbüz Güller, “Belediyeyi 51 milyon borçla aldık, bunun nedeni hesapsız işler yapılması ve kaynakların hoyratça kullanılması.. Alpu kanalizasyon olmayan bir ilçe olmasına karşın, bu yapılmadan 21 milyon tutarında üstyapı çalışması yapılmış. Kış aylarında yollara kilit taşı döşenmiş ve bu nedenle çökmeler oluyor. Biz de kanalizasyon çalışması yapacağız ve hem bu nedenle hem de kanalizasyon çalışması nedeniyle kilit taşına harcanan paranın büyük bölümü boşa gitmiş olacak. Bundan eski belediye başkanı sorumlu. 2020’de kanalizasyon çalışmasına başlıyoruz.” dedi.

“TARIM ARAZİLERİ KAYBEDİLEBİLİR”                                                                                                        

Alpu Belediye Başkanı Güller, bir önceki belediye başkanı dönemde, 2 milyon liraya alınabilecek pancar hasat makinasının 8.5 milyon liraya mal edildiğini ve bu nedenlede belediyeye ait tarlaların, arazilerin ipotek gösterildiğini vurguladı. Güller, açıklamasında şunları söyledi:

“Alpu ve Bozan’da 1200 dönümlük arazinin bu nedenle ipotekli, bunun için 1.5 milyon liralık taksitlerin ödenmesini gerekiyor bu da sıkıntı oluşturuyor. Uraysim nedeniyle de Bozan, Çardakbaşı ve Yeşildal mahallelerinde 7-8 bin dönemlik arazinin köylünün elinden alınmasının söz konusu olduğu söyleniyor. Kaygılıyız. Yüksek hızlı tren test hattı verimsiz arazilerin üzerinden geçirilebilirdi. Alpu Ovasının verimli tarlaları parçalara ayrılıyor ve bir bölümünün üreticilerin elinden alınması söz konusu olabilir... Özellikle Bozan hayvancılık konusunda tanınan bir yer düşünülürse, bu durumdan bizi kaygılandırıyor.”

Editör: TE Bilişim