Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullarda öğrenim gören öğrencilerin kılık ve kıyafetini düzenleyen yönetmelikle türbanı ortaöğretimde serbest bıraktığını vurgulayarak “Kindar nesil projesini her türlü hukuki, vicdani ve etik kuralı ayaklar altına alarak yaşamaya geçirmeye çalışan siyasal iktidar, çağdaşlaşmanın temeli olan eğitimi, kendi ideolojik amaçları doğrultusunda biçimlendirmeye devam etmektedir” dedi.
Asıl amaçlarının türbanı anaokulu dahil tüm okullara sokmak olduğunu öne süren Sungar, türbanın okullara girmesinin, başını örten ve örtmeyen öğrenciler arasında kamplaşmalara yol açacağını, sınıfların ikiye bölüneceğini söyledi.
AKP için eğitimin, siyaseten kullanacağı bir alan olmanın ötesinde bir anlam taşımadığını ifade eden Eğitim İş Şube Başkanı Ebru Sungar, “Eğitimde fırsat eşitliği, nitelik, eğitim planlaması gibi konular AKP’nin gündeminde hiç yer almamıştır ve almayacaktır. Devlet uygulamasında ‘dini referans’ kesin bir dille yasaklanmıştır. Bu tür uygulamaları, laik, demokratik cumhuriyeti ortadan kaldırma girişimi olarak belirleyen mevcut Anayasamızın özünü çarpıtan bu girişim asla kabul edilemez. Eğitim alanında asla pazarlık konusu yapmayacağımız, kurulduğumuz günden bugüne kadar en temel ilkemiz olan Atatürkçü, laik bilimsel, demokratik eğitim talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu. 
 

Editör: TE Bilişim