Saadet Partisi Eskişehir Tepebaşı İlçe Başkanı Tarık Acar, Pandemi sürecindeki amatör spor branşlarında yaşanan sorunlara değindi.

Türkiye’de ortalama 4 milyon 907 bin 955 lisanslı sporcu bulunduğunu ifade eden Acar, bunların 695 bin 698’inin faal olarak devam ettiğini aktardı. Kendisinin de amatör sporcu olduğunu anlatan Acar, “9 yıldan beri farklı branşlarda yer aldım. Ortalama 1 seneden beri amatör branşlar resmi olarak başlamadı. Her konu olduğu gibi sporcu gençlerimizin ve benim de en çok merak ettiği konulardan bir tanesi ise, antremanların, maçların ne zaman başlayacağıdır. İster istemez faal olarak spor yapan bir bireyin sıkıldığını, antreman eksikliğinin dezavantajını yaşadığını görebiliyoruz” dedi. Pandemi sürecinde diğer farklı alanlarda yasakların esnetildiğini ya da kurallar çerçevesinde açıldığını ancak amatör sporlarda durumun böyle olmadığını ifade eden Acar, şunları söyledi: “Ülkemizde bunca amatör sporcu varken bu rakamlar kadar da antrenör hocalarımız, malzemeciler, kulüp yöneticileri bulunmaktadır. Aile geçiminin bu saydığımız meslekler ile geçindiren insan sayısı çok fazla. Bu zor süreçte kimse onlara belki yardım bile yapmadı. Bu zor süreçte, korona virüsünün en ağır geçirdiğimiz zamanda tatil yerlerinin yasakların dışında tutulması, parti mitinglerinde maksimum kapasite dışına çıkılıp salonu dolduran çalışmalar gördüğümüzde ayrımcılık yapıldığını gözlemliyoruz.”

Saadet Partisi Eskişehir Tepebaşı İlçe Başkanı Tarık Acar, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bundan 1 ay öncesine kadar Cumhurbaşkanının bir grup amatör sporcu kafilesine denk gelene kadar amatör spor branşlarında gelişen ya da gelişmeyen çalışmalardan haberi olmadığını söyleyip, 2 gün sonra apar topar bir şekilde Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu Cumhurbaşkanı ile görüştü.  Herkes bir karara varıldığını tahmin ediyor ama olaylar maalesef yine tahminde kalıyor. Bu olaydan ortalama 4 hafta sonrasına, yani şimdiki zamanımıza geldiğimizde hala olumlu ya da olumsuz bir karara bağlanılmadığını görüyoruz. Amatör sporcular olarak bizlerin bir değeri olmadığını anlıyoruz, ülkemizde yaptığımız eleştirilere, yorumlara rağmen hala da bizlere cevap vermeyen ya da veremeyen bir yönetim ile karşı karşıyayız. Dünya genelinde ülkemizi başarılı bir şekilde temsil eden tüm sporcuların ilk olarak geçtiği amatörlükten geçtiğini unutmamamız lazım. Bizler amatör spora destek vermez isek bundan ortalama 3-4 yıl için de büyük bir problem ile karşı karşıya kalabiliriz. Bu da demek oluyor ki bu gençler ve sonraki nesle amatör sporun önemini anlatamayacağımız, çocuklarımızı spora teşvik edemeyeceğimiz durumlar ile karşı karşıya kalacağız. Üst yönetimdeki vekillerin, üst yöneticilerin, şu anda amatörler oynanmamasına rağmen maaşlarını zamanında alıp herhangi bir şekilde eleştiri, yorum, fikir vermemeleri bizleri çok ama çok düşündürmektedir. Umarım en kısa zaman için de Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Bakanlığı ve geçmişte yolu amatör futboldan geçen Sayın Cumhurbaşkanımız, aralarındaki iletişim problemini çözüp, ülke genelinde haber bekleyen sporcu arkadaşlarımıza, antrenör hocalarımıza, yöneticilerimize, bir an önce hayırlı haberler verilmesini dört gözle bekliyoruz. Saadet Partisi olarak tavsiyemiz ve uygulanması gereken işlemler, AVM’lere, bankalara, şu anda uygulanan HES Kodu sorgulama işlemi yapılarak amatör branşların açılıp, kapalı salonlarda gerekirse belli sayıda sporcu alınıp, soyunma odaları, temas edilecek noktalara dezenfektan işlemleri uygulanması ve temizlik işlemleri yapılarak kontrollü bir şekilde açılabilir.  Yapılan bu işlemler takibini ve kontrolünü uyguladığımız da kolay kolay problem olmayacaktır ve spor da yarıda kalmayacaktır.”

Editör: TE Bilişim