‘Ortak akıl aramak’ başlığında gerçekleşen toplantıda Anadolu Üniversitesi- yerel basın işbirliğinin önemine dikkat çekildi. Rektör Çomaklı, Dekan Vekili Eroğlu ve Bölüm Başkanı Yüksel ile toplantıya katılan gazeteciler işbirliği için fikir alışverişinde bulundu.

YEREL MEDYADAN YARARLANMAK İSTİYORUZ

Buluşmada konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, “Anadolu Üniversitesi- yerel basın işbirliği Bu birliktelikte çok güzel işler çıkacağını umuyorum. Sizin görüşlerinize ihtiyacımız var. Bizim yapacağımız bir şey varsa her zaman size yardımcı olacağız.  Yerel basının bize katkısı çok olacak. Biz öğrencilerin o sektörün tozunu yutmasını istiyoruz. Bizim öğrencilerimiz yere basından ne öğrenebilir? Özel bir alan açıp sizleri davet edeceğiz. Kampusta etkinlik yapacağız. Sizlerden yararlanacağız. Sizlerle bunu planlayacağız. Sizlerin görüşünü alacağız” dedi.

ÜNİVERSİTEYİ ŞEHRE TAŞIMAK

İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Erhan Eroğlu üniversiteyi şehre taşımak istediklerini söyleyerek, “Bu sene üniversitemizin 60’ncı yılını kutluyoruz. Olumlu anlamda farklı bir değişim süreci başladı. 60 yılın deneyi ve tecrübesine ek olarak ilk günkü heyecanlar bizim üniversitemiz hem üretmeye hem de ülkemizin bilimsel, sanatsal ihtiyaçlarını karışılamaya yönelik katkı sağlamaya devam ediyor. Bizim daha iyi üniversite olabilmek noktasında, üniversiteyi şehre taşımak noktasında medyaya ihtiyacımız var.  Toplantıyı bu amaçla düzenledik. Bu toplantıya koordinasyon toplantısı demek yerine ortak akıl arama toplantısı demek daha doğru olur. Bizim size ihtiyacımız var. Bizim size soracağımız ilk soru yerel basın Anadolu Üniversitesine nasıl bakıyor? Buradaki amacımız sizin desteğinizi almak ve daha iyi noktaya gelmek. Yerel basını daha iyi noktaya taşımak amacıyla buradayız” şeklinde konuştu.

Eroğlu yerel basından destek almak istediklerini aktararak, “Öğrencimizin meslek bilincini geliştirmesi adına sizden destek almasını istiyoruz. Sizin tecrübelerinizin bizim öğrencilerin duymasını istiyoruz. O noktada sizin konferanslar vermenizi istiyoruz. Buralarda çalıştaylar düzenlemesini istiyoruz” ifadesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim