Anadolu Üniversitesi’nde bugün sabah saatlerinde Halkevleri, Öğrenci Kollektifleri ve Gençlik Muhalefeti imzasıyla provokatif bildiriler dağıtıldığını belirten Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan yapılan görüşmelerde bu bildirilerin adı geçen kurumlar tarafından yapılmadığı ifade edildiğini söyledi.

Alkan’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

 “Bildiride üniversitemizde çalışan bazı akademisyen arkadaşlarımıza sözde teşekkür edilerek, üniversite yönetimi ve iktidara hakaretvari ifadelerde bulunulmuş; yine başka bir akademisyen arkadaşımıza karşı doğrudan hakaret edilmiştir. Ancak bildiri de  dikkatimizi çeken ilk nokta, kullanılan ayrıştırıcı, ötekileştirici ve hakaretvari dilin bildiride imzası bulunan kurumlara yabancı ve uzak olduğudur. Bu kurumlarla yaptığımız görüşmelerde bildirilerinin kurum adına veya herhangi bir üyeleri tarafından dağıtılmadığı belirtmiştir. Anlaşılan odur ki, bildiri karanlık ve gizli güçler tarafından hazırlanmış ve dağıtılmıştır.

Bu olay bize eski ve çok tehlike bir yöntemi hatırlatmaktadır. Bu yöntem, bildiride adı geçen kurumlara karşıt güçlerin, onlar adına provakatif bildiriler dağıtarak bu kurumları ve dürüst, namuslu ama kendinden olmayan akademisyenleri hedef göstermesidir. Bu şekilde üniversitede linç kültürü hakim kılınmak, bu kişilere karşı idari ve cezai soruşturmalar açılması sağlanmak istenmektedir. Bu gizli ve karanlık güçlerin ‘bir taşla iki kuş vurma’ sevdasının önüne geçmek ve bildiride adı geçen kurum ve akademisyenlerle dayanışmayı güçlendirmek gerekmektedir. Üniversite yönetimi geçmişte çokça yaşanmış ve birçok acı sonuca neden olmuş bu provokatif fiillere izin vermemeli, sorumluların bulunması için derhal harekete geçmelidir. İstenen; üniversitemizin huzursuz, gizli ve karanlık güçlerin aba altından sopa gösterdiği, riya ve hilenin hakim olduğu bir yer olmasıdır. Bu ortamda çakılacak bir kıvılcım, üniversitemizi üniversite olmaktan çıkaracaktır. Biz Eğitim-Sen Eskişehir Şubesi olarak bu kaygıyla hareket ediyor ve aleyhine oyun oynanmaya çalışan kurum ve akademisyenlere dayanıştığımızı, üniversitemizde provokasyonlara izin vermeyeceğimizi ve üniversite yönetiminin de bu kaygı hareket etmesi gerektiğini ifade ediyoruz.”        

Editör: TE Bilişim