Haber Sen Eskişehir Temsilciliği üyeleri, PTT Eskişehir Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak cumartesi çalışmalarının kaldırılmasını istedi.
Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası Eskişehir Temsilciliği adına konuşan Nurcan Günerendeğer,  sendika olarak Cumartesi çalışmalarının kaldırılmasının, posta gecikmelerine neden olmadığını ve hizmet kalitesini düşürmediği, geciken postaların tamamen personel eksikliğinden kaynaklandığını   ifade etti. 
Yetkili sendika olan Birlik Haber Sen tarafından hizmet kalitesi açısından Cumartesi mesailerinin devam etmesi gerektiğini, mevut halle devamının ‘elzem’ olduğunu söylediğini anımsatan Günerendeğer, “Zorunlu ve istinai bir hal ve olağanüstü bir durum olmamasına rağmen yaptırılan hafta sonu çalışması yasal düzenlemelere aykırılık taşımaktır. Hafta sonu tatillerinde de çalışma yaptırılmakta ve bu istinai değil sürekli bir uygulama şeklinde düzenlenmektedir” dedi. 
Yasal düzenlemelerle ilgili örnekler veren Haber Sen Eskişehir Temsilciliği adına konuşan Nurcan Günerendeğer şunları söyledi: “Cumartesi fazla çalışmamanın işyeri koşulları açısından da geçerliği yoktur. Çünkü; muhtarlıkların cumartesi günleri kapalı olması veya erken saatte kapanması, resmi kurum kurumlarının cumartesi tatil günü olması nedeniyle kapalı olması, hukuk bürolarının cumartesi günü tebligat kabulü yapmaması, PTT merkez ve şubelerinin cumartesi günü kapalı olması, kurumsal firmaların idari birimlerinin cumartesi günü çalışmaması nedeniyle, cumartesi günü dağıtıma çıkarılan kayıtlı gönderilerin yüzde 70’i, tebligatların ise yüzde 80’i civarında kısmının dağıtımı sağlanamamakta olup, gönderiler dağıtıcıların üzerinde zimmetli olarak kaldığından Cumartesi 6. Gün fazla çalışmaya son verilmelidir. Yazın sıcak, kışın soğuk demeden çalışan posta emekçisinin çilesine son verilmesi için, posta emekçisinin ailesini yeterli zaman ayırabilmesi ve sosyal yaşama katılması için halka nitelikli ve kaliteli hizmet sunulması için Cumartesi 6. Gün fazla çalışmaya son verilmelidir.”

Editör: TE Bilişim