10 Ekim Ankara Katliamının yıl dönümünde Emek ve Demokrasi Güçleri 10 Ekim Ankara Katliamı’nın yıl dönümünde Adalar’da bir araya gelerek katliamı lanetledi. DİSK-KESK-TMMOB-EBTO adına KESK Dönem Sözcüsü, SES Esk Şb Eş Bşk Özge Yılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi; “10 Ekim Ankara Katliamının üzerinden tam 6 yıl geçti. Cihatçıların ellerini kollarını sallayarak gerçekleştirdiği saldırıda Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” diyen 103 barış güvercinini kaybettik. Yüzlerce insanımızın fiziksel, yüzbinlerce insanımızın ruhsal olarak yaralandığı 10 Ekim katliamı; emek, barış ve demokrasi uğruna ödenen ağır bedellerden sadece biridir.

10 Ekim katliamı; 6 Haziran Diyarbakır ve 20 Temmuz 2015 Suruç katliamlarıyla başlayan ve ardı ardına gelen IŞİD saldırılarının bir parçasıdır. Diyarbakır, Suruç, Ankara, İstanbul, Antep, IŞİDin Ankaranın göbeğinde Emek, Demokrasi ve Barış Mitingine yönelik iki canlı bomba ile gerçekleştirdiği saldırı…

Tüm bunlar 7 Haziran sonrasında elde edilen başarının hazmedilememesi sonucu yaşanan, yakın tarihimizin en kanlı saldırıları olarak kayıtlara geçmiştir. 10 Ekim 2015te Ankarada katillere adeta koridor açanlar, yol kontrollerini kaldıranlar, saldırı olacağı istihbaratını tertip komitesinden gizleyenler, patlamaların ardından birçok kişinin yaşamını yitirmesine neden olan gaz sıkma emrini verenler, ambulansların geç gelmesinin sorumlusu olanlar, güvenlik tedbirlerini almayanlar bu katliamın sorumlularıdır.  

 

Yaşanan bu büyük katliamın acısı 6 yıldır yüreklerimizi yakmaya devam ediyor. Acımız kadar öfkemiz de tazeliğini koruyor. Gerçek katiller dışarıda gezdiği için isyanımız her gün biraz daha büyüyor. 10 Ekim katliamında rolü olan, görevini ihmal eden, katliama yol veren ve emir veren tüm sorumlular yargılanana ve hak ettikleri cezayı alana kadar da öfkemizi diri tutacağız. Katliamın unutturulmak istenmesine izin vermeyeceğiz. Katledilen arkadaşlarımızın hesabını mutlaka soracağız. Bu toprakları katliamlarla, faili meçhul cinayetlerle anılmaktan çıkararak barış ve demokrasiyle taçlandıracak, emeğin ve bir arada yaşama iradesinin egemen olduğu Türkiyeyi yitirdiğimiz canlarımıza, yoldaşlarımıza, 103 karanfilimize armağan edeceğiz. 6 yıl önce barış için yola çıkan yoldaşlarımıza sözümüzdür; mücadeleden vazgeçmeyeceğiz ve bayraklarını daha da yukarı taşıyacağız.”

Editör: TE Bilişim