Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Şube Başkanı Av. Dr. Barış Günaydın, 5 Şubat Güvenli İnternet Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de Güvenli İnternet Günü’nün kutlandığını ifade eden Günaydın, “Özellikle çocuk ve gençlerin interneti belirli bir sorumluluk dâhilinde güvenle kullanmalarını destelemek ve onları internette yer alan zararlı içeriklerinden korumak amacıyla Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi olarak bugün özelinde konuya dikkat çekmek istiyoruz” dedi.

EĞİTİMLERE DEVAM

Dijital yaşam ve dijital kültürün iyi kavranarak özellikle çocukların bu kültürde güvenli bir biçimde gelişimlerine rehberlik etme görevinin anne ve babalara düştüğünü kaydeden Başkan Barış Günaydın, “Türkiye Bilişim Derneği olarak bu alanda farkındalık eğitimlerine yeni dönemde de devam etmek istiyoruz bizimle işbirliği yapmak isteyen tüm kurum ve kuruluşlarla birliktelik yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Av. Dr. Barış Günaydın, “Bu vesile ile 5 Şubat Güvenli İnternet Gününü kutlar, tüm internet kullanıcıların kendi güvenliklerini koruyarak bilinçli, sorgulayıcı kullanıcılar olmasını dileriz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim