Çakırözer belediye başkan adaylarına destek istedi Çakırözer belediye başkan adaylarına destek istedi

Tepebaşı Belediyesi ile TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi arasında düzenlenen ve Tepebaşı bölgesinde bulunan asansörlerin 2024 – 2028 yılları arasındaki periyodik kontrollerini kapsayan protokol imzalandı.

Tepebaşı Belediyesi’nde düzenlenen imza törenine, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Başkanı Nezihe Hanecioğlu ile belediye ve oda yöneticileri katıldı. Başkan Ataç ve MMO Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Esra Turan, Tepebaşı ilçe sınırları içinde bulunan asansörlerin periyodik muayenesinin yapılması konusunda düzenlenen 4 yıllık protokole imza attı. Protokol kapsamında bölge genelinde bulunan tüm asansörlerin yılda bir kez kontrolü yapılacak.

“Bu birliktelik çok önemli”

Tepebaşı bölgesindeki asansörlerin güvenli kullanımı ve işletme yönünden uygun çalışıp çalışmadığına dair periyodik kontrolleri kapsayan protokolün imzalanmasından sonra bir değerlendirme yapan Başkan Ataç, “2012 yılında başlayan bir birliktelik. Bugün de devam kararı aldık. Makine Mühendisleri Odası ile Tepebaşı Belediyesi’nin Tepebaşı’ndaki asansör kontrolleri ile ilgili yapılan bir protokol. Özellikle de bu dönemde yurtlarda olan asansör kazalarından sonra bu birlikteliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Ben Makine Mühendisleri Odası’na titizliklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Asansör kontrollerini ciddiye alıyoruz”

Protokol hakkında bir değerlendirmede bulunan Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Esra Turan, “2012 yılından beri Tepebaşı Belediyesi ile birlikte bu çalışmayı devam ettirmekten dolayı çok mutluyuz. Kamu yararına bir iş yaptığımız için, halk sağlığını ilgilendirdiği için çok ciddiye alıyoruz asansör kontrollerini. Ben Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç’a teşekkür ediyorum protokolü bizimle devam ettirdiği için” diye konuştu.

Protokol kapsamında yılda bir kez periyodik kontroller yapılacak

Editör: Mustafa YILDIRIM