Eskişehir Ülkücü İşçiler Derneği üyeleri, 2015 yılı asgari ücretlerine tepki göstermek amacıyla dernek binası önünde basın açıklaması düzenlediler.

Eskişehir Ülkücü İşçiler Derneği İl Başkanı Ayhan Uçkun, 2015 yılı asgari ücret tutarları ile ilgili yapılan görüşmeler sonucunda, asgari ücretli çalışanı memnun edecek bir sonuç çıkmadığını söyledi.

Türkiye’de yaklaşık 5 milyonun üzerinde asgari ücretli bulunduğunu dile getiren Uçkun, “Aileleri ile birlikte bu rakam 15 milyonu bulmaktadır. Bu kadar insan açlık sınırın altında yaşamını idame ettirmeye mahkum edilmiştir.  Türkiye’de açlık sınırı 1400 TL, yoksulluk sınırı 4000 TL’ye yaklaşmıştır. Asgari ücret ise bu rakamların çok altında kalmıştır” şeklinde konuştu.

Asgari Ücret Sefalet Ücreti Olmaya Devam Ediyor

Yapılan 58 tl’lik zamla asgari ücretin, sefalet ücreti olmaya devam ettiğini belirten Başkan Uçkun, “Türkiye ekonomisinin büyüdüğü, milyonlarca emekçinin asgari ücret söz konusu olduğunda unutulmakta ve ekonomiyle ilgili bütün parlak sözlerin üzerindeki yaldızlar dökülerek ‘ekonomimiz ancak bu kadarına yetiyor’ sözlerinin arkasına sığınılmaya çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Uçkun son olarak, Asgari ücret ile ilgili açıklanan rakamların hayal kırıklığı yarattığını söyleyerek, “Türk işçisinin alın terinin karşılığını vermekten imtina eden hükümet, kendi lüksü ve saltanatı için halkın vergilerini kullanmaktan çekinmemektedir. Türk işçisinin her daim yanında olan ve mücadelesini bu temelde sürdüren Ülkücü İşçiler Derneği olarak bu haksızlığın karşısında susmayacak ve işçi kardeşlerimizin haklarının savunucusu olacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim