Tüm Bel Sen Eskişehir Şubesi Başkanı Ergün Uzun, ismini vermeden DP Odunpazarı İlçe Başkanı Hüseyin Özkan’ın Odunpazarı Belediyesi Özel Kalem Müdürü Şenol Durur yönelik iddialarına tepki göstererek “Üyelerimize ve bürokratlarımıza yönelik asılsız ve mesnetsiz açıklamaları şiddetle ve nefretle kınıyoruz” dedi.

Belediyelerin yaptıkları ve yapmadıkları ile ilgili 5 yıllık sürecin hesabını halka sandıkta vereceklerini belirten Uzun, “Ancak son günlerde bazı siyasi yparti temsilcileri belediyeler ile ilgili basın açıklaması yaparken kantarın topuzunu biraz kaçırarak belediyelerde çalışan üyelerimiz ve bürokratlarımız ile ilgili asılsız ve mesnetsiz beyanatlarda bulunmaktadırlar. 657 Sayılı Devlet Memurlarının işe başlatma ve işten ayrılma koşulları İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile yapılmaktadır. Yani özgeçmişinde bir sıkıntı olan kişinin devlet memuru olabilmesi yasal olarak mümkün değildir. Bu açıklamaları yapan siyasi parti temsilcilerinin bu konuları basınla paylaşmadan önce İçişleri Bakanlığı’ndan öğrenmesi daha akılcı olur diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Eskişehir Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Tüm Bel Sen Eskişehir Şube Başkanı Ergün Uzun şunları söyledi:

“Siyaset uzun soluklu bir yarış olduğu kadar, terbiye ve ahlaki koşulları da içerisinde barındıran bir kurumdur. Yapılan basın açıklamaları ile halkımızı yanıltma ve kafa karışıklığı faydasız ve behudi işlerdir. Eskişehir halkı çok akıllı bir yapıya sahiptir ve kimsenin yönlendirmesi ile sandığı gitmez. Buradan bir kez daha tüm sisayi partilere seslenmek istiyoruz. Demokrasinin gereği olan basın açıklamalarını tabi ki yapacağız ve yapacaksınız ama kimseyi suçlamadan ve zan altında bırakmadan. Hele ki emeği ile çalışan ve evine ekmek götürmekten başka bir derdi olmayan biz kamu emekçilerini siyasete alet etmeden, biz yerel yönetimlerde çalışan kamu emekçilerinin tek ve yegane temsilcisi olan Tüm Bel Sen bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumaya devam edecektir.”

Editör: TE Bilişim