Askeri okul mağduru öğrenci okuluna dönmek istediğini belirterek, “Bizlere güvenlik soruşturması yapılsın ve ait olduğumuz okullarımıza dönelim” dedi.
17 sivil toplum kuruluşu, dernek, sendika ve siyasi partinin bir araya gelerek başlattığı “Askeri okullar yeniden açılsın” nöbeti bu hafta da devam etti. Köprübaşında bir araya gelen grup, askeri okulların yeniden açılmasını talep etti. Eskişehirli sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilen eyleme, askeri okul mağduru bir genç de katıldı.
“OXFORD’U VERSELER BİLE İSTEMİYORUZ”
Maltepe Askeri Lisesinden tasfiye edilen Kadir Karatutlu, yaşadıklarını anlatarak, askeri okulların yeniden açılmasını istedi. Karatutlu, Maltepe Askeri Lisesinden 15 Temmuz’da mezun olduklarını ve o akşam yaşanan darbe girişimi nedeniyle okullarından tavsiye edildiklerini anlattı. Karatutlu, “Askeri liseden çeşitli üniversitelere açılan kontenjanlarla yerleştirildik. Ben de şu an Anadolu Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünde okuyorum. Ama bize Oxford’u verseler bile istemiyoruz.  Biz ait olduğumuz askeri okulları istiyoruz. Bizim hayalimiz budur. Bizlere güvenlik soruşturması yapılsın ve ait olduğumuz okullarımıza dönelim” diye konuştu.
ASKERİ OKULLAR AÇILANA KADAR NÖBETE DEVAM
Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Furkan Kaplan ise askeri okulların açılması için başlattıkları nöbetlerin 11.’sini düzenlediklerini söyledi. Kaplan, konuşmasında şunları söyledi: “Kahraman ocağı askeri okullar derhal açılmalıdır. Eşkıya yatağı İncirlik’e ise derhal el konuşmalı, Mehmetçiğin denetimine verilmelidir. Bu nöbetteki ısrarımız, emperyalizmle mücadelede ısrardır. Vatanseverlikte ısrardır. 19 Mayıs 1919 ruhuyla tam bağımsız Türkiye mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz. Askeri okullar açılana kadar bu nöbeti sürdüreceğiz.”

 
Editör: TE Bilişim