TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Kadın Çalışma Grubu Adına Başkan Aydan Barut, "Kadına yönelik şiddet, kadına ve çocuğa cinsel istismar ile uyuşturucu suçu işleyen ve cezaevlerinde yatan suçluların affedilmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Barut, "Dünyamızın üzerinde dolaşan Coronavirüsün, insanoğlu üzerindeki etkileri ve sonuçları her geçen dakika hızla daha vahim hale gelmektedir. Durum böyle iken; cezaevlerinin rahatlatılması adına, hükümlülere ceza indirimi öngören bazı yasal düzenlemeler, "son dönemece gelindi" ifadeleri ile, hayata geçirilmeye çalışılıyor.

Kadına yönelik şiddet, kadına ve çocuğa cinsel istismar ile uyuşturucu suçu işleyen ve cezaevlerinde yatan suçluların affedilmesi, cezalarının hafifletilerek iyi hal indiriminden yararlanmaları asla kabul edilemez.

Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Kadın Çalışma Grubu olarak, bugüne kadar verdiğimiz mücadele kapsamında, kadın ve çocuklara yönelik gerçekleştirilen suçların ve suçluların hak ettikleri cezalara çarptırılmalarını sonuna kadar savunuyoruz.

Kadınlara ve çocuklara karşı işlenen suçlar affedilemez, indirime tabi tutulamaz."dedi.

Editör: TE Bilişim