Düzenlenen ikinci bilgilendirme toplantısında hak sahiplerine hitap eden Başkan Ataç, “Herkesin katıldığı, gönül rahatlığı ile benimsediği bir yenileme çalışması gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, BAKSAN’daki hak sahipleri ile bir araya gelmeye ve hazırlanan yenileme projesi hakkında detaylı bilgiler vermeye devam ediyor.

Tepebaşı Belediye Meclis Salonu’nda, koronavirüs önlemleri eşliğinde düzenlenen toplantıda Başkan Ataç hak sahiplerine projeyi anlatırken, Tepebaşı Belediyesi şehir plancıları da görseller eşliğinde sunum gerçekleştirdi.

            “Herkesin benimsediği bir çalışma hedefliyoruz”

Toplantıda BAKSAN’ın kentin önemli bir ticaret merkezine dönüşmesinin amaçlandığını kaydeden Başkan Ataç ilk olarak Tepebaşı Belediyesi’nin karşılıklı güven çerçevesinde başarılı işlere imza attığını belirtti. Başkan Ataç, “1999’dan bu yana 4 dönem olmak üzere Tepebaşı Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bu sürecin başından bu yana kadromuzu zenginleştirerek koruyoruz. İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz ile bugüne kadar birçok büyük çaplı çalışma gerçekleştirdik ve her vatandaşımızın hakkını korumayı başardık. Fabrikalar bölgesi, Zincirlikuyu, Batıkent ve Karabayır’da güzel işlere imza attık. Bu alanlar eski zamanlara kıyasla çok büyük değer artışları yaşadı. Tepebaşı halkımızın desteği bu çalışmaların başarılı olmasında çok önemliydi. Şimdi de BAKSAN’da aynı şekilde bir bütünlük amaçlıyoruz. Herkesin katıldığı, gönül rahatlığı ile benimsediği bir yenileme çalışması gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar aldığımız geri dönüşler de bu doğrultuda ve olumlu. Sizlere de iş birliğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“Hak ettiği değerine kavuşturmak istiyoruz”

Başkan Ataç konuşmasının devamında BAKSAN’ın yer aldığı alanın önemine değinerek, “BAKSAN, sıkıntı duyulan bir alan halini aldı, son 20 yılda cazibesini yitirdi ve çöküntü bir alana dönüştü. Kentimizdeki yeri düşünüldüğünde çok değerli bir noktadan söz ediyoruz. Biz, bu alanı sizlerle görüşlerimizi açıklıkla paylaşarak, hak ettiği değerine kavuşturmak istiyoruz. Şu an altyapısı çökmüş vaziyette olan BAKSAN’ın, geçmişte yaşanan olumsuzluklara bakılmaksızın, geleceğe odaklanarak kentin cazibe noktalarından biri haline gelmesini istiyoruz. Bunu yaparken de hak sahiplerinin kazanımlarını, iyileştirerek koruyacağız. BAKSAN hak sahiplerinin duygularına ve ihtiyaçlarına cevap verecek bir çalışma yapmayı hedefliyoruz. Esnafımızı ve istihdamı korumak istiyoruz” dedi.

“BAKSAN bir ticaret merkezi olacak”

Başkan Ataç BAKSAN’ın bir ticaret merkezi haline geleceğini ifade ederek, “BAKSAN ile ilgili son derece detaylı ve önemli analiz çalışmaları yaptık. Boş dükkanlar, kiralık olanlar, iş kolları vs. konulara hakimiz. BAKSAN’ı bir ticaret merkezi olacak şekilde yerinde yenilemek istiyoruz. Bunu yaparken de sizlere önemli imar hakları sağlayacağız. Şu anda 1+asma kat olmak üzere 309 metrekare olan imar haklarınız, 2 kat + bodrum + çatı arası olmak üzere 763 metrekareye çıkacak. Parsellerin konum ve büyüklükleri aynı kalacak. Yeşil alanlara, yollara dokunulmayacak. Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Hoca da bu projeyi destekliyor. Tepebaşı Belediyesi olarak sizlerin aklınızdaki soruları, endişeleri ve görüşlerinizi bizlerle paylaşmanızı çok önemsiyoruz. Toplantılarımıza da devam ederek hak sahiplerine bilgi vermeye devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

Başkan Ataç’ın konuşmasının ardından Tepebaşı Belediyesi şehir plancıları, görseller eşliğinde bir sunum gerçekleştirerek proje hakkında teknik bilgiler paylaştı. Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, BAKSAN Sanayi Sitesi için hazırlanan yenileme projesi hakkındaki bilgilendirme toplantılarının devam edeceği bilgisini verdi.

Editör: TE Bilişim