Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, koronavirüs sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Sağlık çalışanlarımızın varlığı, bizlerin sağlığı demek. Her birine minnettarız” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, pandemi sürecine ve sağlık çalışanlarının toplum sağlığı için önemine değindi.

Fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarına haklarının teslim edilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Ataç, “Koronavirüsün ülkemizde görülmesi ile birlikte sağlık çalışanlarımız yoğun hatta insanüstü bir azim ve fedakarlık ile görev yapıyor. Ben de bir hekim olarak, sağlığımızı borçlu olduğumuz sağlık çalışanlarımıza minnettarım ve teşekkürlerimi sunuyorum. Öte yandan sadece teşekkür etmek ne yazık ki yetmiyor. Koronavirüsün bilimsel gelişmelerin de ışığı ile etkisini azaltmasını umarken, görevleri uğruna hastalığa yakalanan hatta canlarını yitiren sağlık çalışanlarımızı görmezden gelemeyiz. Bu sebeple derhal gerekli yasal düzenlemeler yapılmalı ve koronavirüs meslek hastalığı olmalıdır. Ayrıca koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları da kesinlikle şehit sayılmalıdır. Koronavirüs ile savaşta, en ön cephede savaşan sağlık çalışanlarımıza hakları vakit kaybetmeden teslim edilmelidir. Sağlık çalışanlarımızın varlığı, bizlerin sağlığı demek. Her birine minnettarız. Bu süreçte onlara destek olabilmek adına bizler de toplum olarak kontrollü hareket etmeye ve maske, mesafe, hijyen kurallarına uymaya devam etmeliyiz. Bu duygu ve düşünceler ile koronavirüs dolayısıyla yaşamını yitiren tüm canlarımızı rahmetle anıyor, sağlık çalışanlarımıza başarılar diliyorum” sözlerini kullandı.

Editör: TE Bilişim