Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, çok sayıda muhacir derneği üyesi ile bir araya geldi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir araya gelen Eskişehir Muhacir Dernekleri Federasyonu’na bağlı derneklerin üyeleri ile bir araya geldi.

Altınsaray Davet Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmaya Tepebaşı bölgesinde faaliyet gösteren Balkan Göçmenleri Derneği, Ümraniye ve Çevre Köyleri, Sivrihisar Bahçecikliler, Sivrihisar Gerenlililer, Emirdağ Dağınık Köylüleri ve İncesulular Derneklerinin çok sayıda üyesi katıldı. Toplantıya Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile birlikte, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar da katılarak vatandaşlar ile bir araya geldi.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Ataç derneklerin üyelerine gösterdikleri samimiyetten dolayı teşekkür ederek, “Tüm salonu gezerek sizler ile tek tek sohbet ettim ve o kadar mutlu oldum ki… Gösterdiğiniz sıcak karşılama ve samimiyetten dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Sevdiğimiz insanlar ile yan yana ve bir arada olmak  beni mutlu ediyor. Bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen tüm derneklerimize teşekkür ediyorum. Bu salondaki görüntü herkese örnek olacak bir görüntü. Çünkü herkes gönül rızası ile bir araya geliyor, kardeşçe zaman geçiriyor. Bizlere her zaman destek olduğunuz için de hepinize şükranlarımı sunuyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlık yolunda hep birlikte ilerlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de konuşmasında, “Ahmet kardeşim ile beraber aynı duyguları paylaşıyoruz. Siz o kadar bilgili, ilgili ve uygar insanlarsınız ki her şeyin farkındasınız. Sizler şehrimiz adına çok kıymetlisiniz, vatansever, iyiliksever insanlarsınız. Eskişehir ile gurur duyuyorsak bunun önemli bir parçası da sizlersiniz. Bende bir muhacir çocuğuyum ve sizlere hizmetlerini sunan Ahmet Ataç kardeşime de bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise “İnşallah sonsuza kadar hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Biz muhacirler, gittiğimiz her yere kültürümüzü, kardeşlik duygularımızı, ekonomiye katkılarımızı da götürüyoruz. Eskişehir’imizde de Türkiye’mizde de yaptığımız budur ve bundan dolayı gurur duyuyoruz. İşsizlik, pahalılık, faizler, döviz kurları gibi sıkıntıları hepimiz yaşıyoruz. Öte yandan ise Eskişehir’de dünyanın yaşanabilir kentler listesinde ilk 5’te. Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerimiz insani gelişmişlik düzeyi açısından Türkiye’de ön sıralarda yer alıyor. Bunun sırrı nedir? Tabi başkanlarımız sayesinde, onların iyi hizmetleri sayesinde. Buradan yeniden belediye başkanlarımızı yürekten alkışlıyorum” şeklinde konuştu.

Sivrihisar Bahçecikliler Derneği Başkanı Sayın Ahmet Bacak ve Muhacir Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Demir de etkinlikte birer konuşma yaparak katılımcıları selamladı.

Programda konuşmaların ardından dernek yöneticileri, Başkan Ataç ve Başkan Büyükerşen’e katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Buluşma, Tepebaşı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından sergilenen yöresel dans gösterisi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim