Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Kavacık ve Avlamış Mahallelerinde çok sayıda vatandaş ile bir araya geldi. Tepebaşı Belediyesi’nin kırsal mahalleler ile birlikte üreticilere desteklerinden bahseden Başkan Ataç, “Görevimi yaparken asla kimsenin siyasi görüşüyle ilgilenmedim, ilgilenmem. Bizler siyaset için değil, sizlere hizmet etmek için varız” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ile birlikte Kavacık ve Avlamış Mahallelerinde çok sayıda vatandaş ile bir araya geldi. Başkan Ataç ve Milletvekili Çakırözer ilk olarak Kavacık Mahallesi sakinleri ile köy konağında buluştu.

GENÇLERİMİZ ÇİFTÇİLİK YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Çevre mahalle muhtarlarının da katıldığı toplantıda ilk olarak konuşan Kavacık Mahalle Muhtarı Veli Oflaz, “Tepebaşı Belediye Başkanımız Ahmet Ataç, elindeki tüm imkanları bugüne kadar mahallemiz için kullandı. Şimdiye kadar yapılan hizmetler ile hiçbir eksiğimiz kalmadı. Kendisinin yanına gidip ne zaman bir isteğimizi iletsek hemen ilgilendi, başka bir isteğimiz olup olmadığını sordu. Başkanımız sayesinde süt kooperatifimiz kuruldu, civar köylerle birlikte çok kişi ekmek kazandı. Bu sayede benim oğlum da dahil olmak üzere gençlerimiz mahallemizde kalarak çiftçilik yapmaya devam ediyor. Ahmet Başkanımıza tüm köylülerimiz adına teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” sözlerini kullandı.

Mahalle sakinlerine gösterdikleri ilgi ve misafirperverlik için teşekkür eden Başkan Ataç daha sonra Avlamış Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Burada da toplantıya mahallelilerin katılımı yoğun olurken Avlamış Muhtarı Orhangazi Öztürk, “Bugün hem Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı hem de Milletvekili Utku Çakırözer’i köyümüzde ağırlıyoruz. Bu ziyaretten dolayı çok memnun olduk, ayağınıza sağlık. Teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

ULUSAL KALKINMA KIRSALDAN BAŞLAR

Daha sonra konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise “Seçim sürecinde sizleri ziyaret ettik ama her zamanki gibi siyaset değil hizmetlerimizi konuşacağız. Biliyorsunuz, ben seçimden seçime sizleri ziyaret eden bir belediye başkanı da değilim, her zaman bir aradayız. Görevimi yaparken de asla kimsenin siyasi görüşüyle ilgilenmedim, ilgilenmem. Bizler siyaset için değil, sizlere hizmet etmek için varız. Biliyorsunuz, yerel yönetimlerde önemli değişiklikler getiren 6360 sayılı Yasa ile köylerimiz mahalleye dönüşerek bizlere bağlandı. Söz konusu değişiklik ile birlikte, kırsal mahallelerimizin üstyapı çalışmalarını tamamlamak üzere kolları sıvadık. Bütçemiz ölçüsünde yolları, kaldırımları yenilenmeyen köyümüz kalmadı diyebilirim. Aynı süreçte köylerimize parklar, Deneyimli Kafeler, Belde Evleri gibi tesisler de kazandırdık. Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu, Küçükbaş Hayvan Konseyi gibi oluşumların kurulmasına öncülük ederek, kooperatiflerimiz ile işbirliği yaparak, süt toplama merkezlerinin oluşturulmasını sağlayarak üreticilerimize destek olduk. Önümüzdeki dönemde de üreticimizin yanında olacağız. Kırsal turizm canlandırılacak, kent ve kırsal birbirine daha yakın olacak. Tohum takas ve kırsal şenlikler devam edecek. Sürdürülebilir tarım desteklenecek, Toprak Analiz Laboratuvarı kurulacak. Atıl durumdaki tarlalar kullanılabilir hale getirilerek gençlere istihdam imkanı sağlanacak. Yerel üretici pazarları arttırılacak. Kooperatifler güçlendirilecek, başta kadın kooperatifleri olmak üzere işbirlikleri yapılacak. Süt ve süt ürünleri desteklenecek, Süt Toplama Merkezleri yaygınlaştırılacak. Mandıra Evleri kurulacak. Soğuk Hava Deposu daha çok üretici tarafından kullanılacak. Kısacası sırt çevrilen üreticilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Çünkü ulusal kalkınma, kırsaldan başlar” şeklinde konuştu.

Başkan Ataç ayrıca mahallelilere Tepebaşı Belediyesi’nin hayata geçirdiği çalışma ve projelerden de bahsederek bilgiler verdi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de konuşmasında, “Ahmet Başkan yaptıklarının sadece küçük bir bölümünü anlattı. Sizler zaten kendisini ve yaptığı işleri bizzat biliyorsunuz. Şehirde ve kırsalda, ihtiyacı olandan fazla hizmeti insanımıza ulaştırmak adına gece, gündüz çalışan bir başkanımız var, ben de bunun şahidiyim. Tepebaşı’nın ülkede örnek gösterilen gelişimi sadece kent merkezinde değil, buralarda da kendisini hissettiriyor. Bu ülkede bizleri kutuplaştırmak, ayrıştırmak isteyenlere karşı; bizler kardeşçe ve hep birlikte, kimseyi ayırmadan herkese hizmet etmeye devam edeceğiz” sözlerini kullandı.

Başkan Ataç daha sonra Avlamışlı kadınlar ile bir araya gelirken burada da belediye çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Kavacık ve Avlamış Mahallelerinde gerçekleşen toplantılara katılan kırsal mahalle sakinleri de Başkan Ataç’a hizmetlerinden ve her zaman yanlarında olmasından dolayı teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilişim