Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkan yardımcısı Cihan Taşar 17 Eylül 2018 Pazartesi günü okulların 2018-2019 eğitim öğretim yılına başlayacağını anımsatarak, Atatürk ve Ulusal Günlerin geçiştirilmemesini istedi.

Yeni eğitim-öğretim yılının bir çok sorunla başlanacağını ifade eden Taşar, “Öncelikli olarak sürekli değiştirilen sınav sistemiyle öğrencilerin istedikleri okullarda okuyamamaları, tercih etmedikleri okullara kayıt yaptırmak zorunda kalmaları, mutsuz, isteksiz ve başarısız öğrencilerin oluşmasına neden olacaktır. Yaşanılan ekonomik kriz, ailelerin okul ihtiyaçlarını karşılamasında büyük zorluk yaratmıştır” dedi.

Geçen yıl müfredat programlarından çıkarılan Atatürk ve Ulusal bayramların açılan bir dava nedeniyle yeniden programa alındığını belirten ADD Eskişehir Şube başkan yardımcısı Cihat Taşar şunları söyledi:

“Yeni öğretim yılında okul müfredatına Atatürk bilgileri ve Ulusal Günler takvimi eklenmiştir. Tabi ki bu da iyi bir gelişme. Ancak Atatürk ve Ulusal günler bir anma veya bir kutlama günü olarak geçiştirilmemelidir. Eğitimde Atatürk ‘eleştirilen düşüncenin eğitim sürecine egemen olması’ demektir. Çünkü Atatürk; akıldır, tartışmadır, sorgulamadır, seçenekleri bumlardır ve aklın yolunu seçmedir. Eğitimde akıl, bilim, kültür ve sanat yol gösterici olmalıdır. Laik eğitim kesinlikle varolmalıdır.”

Editör: TE Bilişim