Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 19 Mayıs’ın; milletin gafletten silkinişi, destansı uyanışı ve bağımsızlık uğruna her şeyi göze aldığını kanıtlayan, olağanüstü yeniden doğuşu olarak, tarihe Türk'ün damgasını vurduğunu söyledi.
Büyükerşen’in 19 Mayıs ile ilgili mesajı şöyle:
“19 Mayıs; vatan topraklarını alçakça paylaşmaya cüret edenlere ve ona el uzatanlara Gazi Mustafa Kemal ile silah arkadaşlarının verdiği kesin bir cevap ve özgürlüğün kanla canla yazılan muhteşem tanımıdır. 
       Ulu Önder Atatürk'ün, ‘Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir’ sözleri Cumhuriyetimizin bu zor günlerinde ve her zaman yol göstericimiz olmalıdır.
      19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98’nci yıl dönümü nedeniyle, yeniden dirilişin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu vatan için ölümü göze alan silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Laik Türkiye Cumhuriyeti ile parlamenter demokratik sistemi koruma kararlığı ve azminde olan hepimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.”
 
Editör: TE Bilişim