Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkan yardımcısı Cihan Taşar, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 81. Yılında Atatürk Anıtı’nda “Ata’ya Saygı Nöbeti” yapacaklarını söyledi.

Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkenin bağımsızlık saaşının kazanılmasında çok önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Taşar, “O’nun ileri görüşlülüğü, örgütçülüğü, askeri dehası önemli özelliklerdir. Savaş sonrası büyük bir devrim gerçekleştirerek, en büyük eserim dediği ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına öncülük etmiştir” dedi.

ADD Şube başkan yardımcısı Taşar, Kurtuluş Savaşı sonrasında yanmış, yıkılmış bir ülkeden, çağdaş, laik cumhuriyetin doğmasını sağlayan Atatürk’ün yapılan devrimlerle Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü temeller üzerinde gelişmesine önderlik yaptığını ifade etti.

“O’nun kurduğu demokratik, laik, çağdaş, üniter, ulus devlete sahip çıkmakla aşılacağını biliyor ve bu bilinçle, umutla, özlemle O’nu bir kez daha saygıyla anıyoruz” diyen “ Mustafa Kemal Atatürk’ü aramamızdan ayrılışının 81. Yılında 10 Kasım 2019 Pazar günü Vilayet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nda yapılacak, resmi tören sonrası ADD önderliğinde demokratik kitle örgütleri, sendikalar ve siyasi partililer olarak birer saat dönüşümlü ‘Ata’ya Saygı Nöbeti’ ile anacağız. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığımızı haykıracağız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim