Tepebaşı Belediyesi’nin ev sahipliğinin yaptığı 8. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu tüm hızıyla sürerken, sempozyum alanına gelen Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, sanatçıların yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Sempozyumda bir haftanın geride kaldığını belirten Başkan Ataç; “Sanatçılarımızın birbirinden güzel eserleri yavaş yavaş kendilerini gösteriyor. Bu yıl yine kentimiz çok önemli eserler kazanacak. Pişmiş toprağın her anlamda büyük önem taşıdığı Eskişehir, kent belleği ve kent kültürü açısından çok değerli günler geçiriyor.” şeklinde konuştu. Başkan Ataç daha sonra sempozyum anısına hazırlanan esere imzasını attı.

Kent halkının yoğun ilgi gösterdiği sempozyum boyunca düzenlenen sergiler, konserler, yarışmalar ve çeşitli etkinlikler 15 gün boyunca Eskişehir'e farklı bir heyecan yaşatacak. Sempozyum kapsamında düzenlenecek bilimsel toplantılar ise önümüzdeki günlerde başlayacak. Bildirilerle, pişmiş toprak mühendislik, arkeolojik ve sanat yönüyle ele alınıp tartışılacak, ardından bildiriler bir kitapta toplanacak.

Sempozyum bir yanıyla da çocukları kucaklıyor. Başta Tepebaşı Belediyesi 23 Nisan Çocuk Sanat Merkezi olmak üzere çeşitli okullardan gelen çocuklar Sempozyum alanına kurulan Gelecek Nesil Çamur Atölyesi’nde yaptıkları oyuncak ve heykellerle alana renk katıyorlar. 

Editör: TE Bilişim