Eskişehir’in en aktif derneklerinden birisi olan AutoShow26 Otomobil Sporları ve Yardımlaşma Derneği, 18 Mart Çanakkale Zaferi kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenledi.

AutoShow26 Derneği ve MotoShow26 ekibi, Eskişehir Hava Şehitliği önünde, Çanakkale Savaşı esnasında askerin menüsü olan bir dilim ekmek ve hoşaf vatandaşa dağıtıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan AutoShow26 Dernek Başkanı Hasan Akbaş, “Bu günlerimizi şehitlerimize borçluyuz. Bugün ülkemizde huzur içerisinde yaşıyorsak bunu Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşında canları uğruna savaşan kahraman askerlerimize borçluyuz. O günün zor artlarında vatan için savaşan bütün askerlerimizi rahmetle anıyoruz. Yapılan bu etkinlik ise o günün şartlarını bizlere hatırlamamızı sağladı” dedi.

MotoShow26 Ekip Başkanı Öner Koçak ise, “Çanakkale’de Kurtuluş savaşında bir avuç toprak için canlarını ortaya koyan şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bugünlerde özgürce yaşıyorsak bunu kahraman askerlimize borçluyuz. Yaptığımız bu etkinliği kahraman askerlerimizin ne kadar zor şartlar altında savaştıklarını unutmamak için düzenledik” diye konuştu.

AutoShow26 ve MotoShow26 üyeleri daha sonra düzenledikleri konvoy eşliğinde Kanlıpınar Şehitliğini ziyaret edecekler.

Editör: TE Bilişim