Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyet, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldikleri Eskişehir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti.

Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde incelemelerde bulunan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Eskişehir ziyaretlerine başladı. İlk olarak Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret eden Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyet, daha sonra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti. Kendilerini Eskişehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Büyükerşen, Avrupa Birliği destekleri ile Eskişehir’de hayata geçirdikleri projelerden bahsetti. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesinin hem Türkiye’ye hem de birliğe fayda sağlayacağını ifade eden Yılmaz Büyükerşen, heyete Eskişehir’deki belediyecilik çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Şehir hakkında gelmeden araştırma yaptığını ve kentin öğrenciler sayesinde hareketli bir kent olduğunu gördüğünü belirten Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Başkan Büyükerşen’i hayata geçirdikleri başarılı şehircilik projelerinden dolayı tebrik etti.

Editör: TE Bilişim