Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği üyeleri, Eskişehir'de yaşayan Iğdırlılar ve Azerbaycanlı Üniversite öğrencilerinin katılımıyla Türk Dünyasının ortak bayramı olan Nevruz Bayramını Esbahçe'de büyük coşkuyla, şölen havasında kutladılar.

Açılış konuşması yapan Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Uzm. Ecz. Cavid Aydın Nevruz Bayramının Turk Dünyası için öneminden bahsederek, Nevruzun baharın gelişinin yanısıra, dostluk, kardeşlik ve sevgi bayramı olduğunu vurguladı. Eskişehirde yaşayan Azerbaycanlıların birlik beraberlik içinde olmalarının önemine değinen Dernek Başkanı Aydın, Azerbaycan'dan üniversite öğrencilerine burs sağlayan işadamlarına teşekkür etti.

Program Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği müzik grubunun Azerbaycan ezgileri ve şarkılarıyla devam etti. Nevruz geleneklerinin yaşatıldığı gecede Nevruz Honçasından ikramlar dağıtıldı, boyanmış yumurtalar dövüştürüldü ve hediye çekilişleri yapıldı. Programın ilerleyen saatlerinde Nevruz ateşi yakılarak hep birlikte ateşin üzerinden atlandı.

Editör: TE Bilişim