Eskişehir Kent Konseyi fark yaratan çalışmaları halkla buluşturmaya devam ediyor. Son olarak düzenlenen çocukların internete bağımlı olmadan dijital dünyaya adapte olabilmelerinin yollarının anlatıldığı “Dijital Dünyada Çocuk Yetiştirmek” adlı konferans dinleyicilerden tam not aldı.
Konferans, Kadın Meclisi organizasyonuyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü, Türk Telekom İl Müdürlüğü ve Acıbadem Eskişehir Hastanesi Paydaşlığında Hasan Polatkan Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kadın Meclisi Başkanı Sühendan Koparal, çocuğa yatırımın geleceğe yatırım olduğu inancıyla hareket ettiklerini vurgulayarak “Teknolojik bağımlılığa ve siber zorbalığa dikkat çekmek istedik. Bugünkü konferansımızın ve sürdüreceğimiz çalışmaların toplumumuza önemli ölçüde katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi. Daha sonra söz alan Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu ise Kent Konseyi olarak toplumun ihtiyaçları doğrultusunda gerek yerel gerek ulusal çapta organizasyonlar yapmaya gayret ettiklerini belirtti.
Avukat Barış Günaydın‘ın moderatörlüğünde başlayan konferansta MEB Merkez Eğitim Sorumlusu Yusuf Yıldırım yaptığı araştırmalarda bağımlılığın bir akıl hastalığı olduğunu tespit ettiğini ifade etti. Uzman Klinik Psikolog Aslı Özsoy ise bağımlılıkta ailenin tutumlarının çok önemli olduğunu ifade ederek, ebeveynlerin izlemesi gereken yolları anlatı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlisi Osman Keleş, siber suçların son derece arttığını ve ailelerinin kendilerinin bilmediği uygulamaları çocuklarına kullandırmamaları gerektiği tavsiyesinde bulundu. Teknolojinin bilinçli kullanımında faydalarından bahseden Network Uzmanı Özer Arıöz ise “ Güvenli internet uygulamaları ile çocuğunuzu hem kontrol altında tutabilir hem de basit programlar ile çocuğunuzun gelişimine katkı sağlayabilirsiniz” şeklinde konuştu.
Konferans sonunda katılımcılar merak ettikleri soruları uzmanlara sorarak bilgi aldılar.

Editör: TE Bilişim