İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Eskişehir Valiliği Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzenlenen toplantıya; İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil, Vali Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İlçe Kaymakamları ve diğer kurul üyeleri katıldı. İçişleri Bakanlığı’nın ülke genelinde ’Bağımlılıkla Mücadele’ toplantısını eş zamanlı gerçekleştirdiğini belirten Bakan Yardımcısı Erdil, yaptığı konuşmada, “Bizler bu ayki toplantılara iştirak ederek uyuşturucu ile mücadele konusunda İçişleri Bakanlığı olarak duyarlılığımızı biraz daha artırmak, bu konu hakkında illerimizde neler yapıldığını yerinde görmek için geldik. Tüm Türkiye’de uyuşturucu ile mücadele konusunda yapılan çalışmalar, mücadelenin geldiği nokta ve alınması gereken tedbirler konusunda değerlendirmeler yapacağız” ifadelerini kullandı.

"Uyuşturucu ile Mücadele konusu aslında terörle mücadelenin birlikte yapılması gereken bir çalışma"

Uyuşturucu ile mücadelenin ülkemizin en önemli ve en hassas konularından biri olduğunu dile getiren Bakan Yardımcısı Erdil, “İçişleri Bakanlığı olarak başta terörle mücadele olmak üzere son dönemlerde çok şiddetli bir mücadele veriyoruz. Terörle mücadelede, uyuşturucu ile mücadelede, asayiş olaylarının en aza indirilmesinde aldığımız tedbirler, yapılan çalışmalar ve başarılı operasyonlarla çok iyi bir noktaya geldik. Şu aşamada geldiğimiz noktanın korunması ve daha ileriye taşınması açısından bundan sonra yapacaklarımız da çok önemli. Uyuşturucu ile mücadele konusu aslında terörle mücadelenin birlikte yapılması gereken bir çalışma. Terörü finanse eden en önemli konulardan birisi de uyuşturucu. Gençliğimizi ve geleceğimizi zehirleyen ve içimizi acıtan en önemli konulardan bir tanesi. Bu toplantılar, aldığımız kararları sahada uygulamamız ve istenilen seviyeye getirmemiz için büyük önem arz etmektedir" şeklinde konuştu.

Bakan Yardımcısı Erdil düzenlenen toplantıda, “İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından tanıtımı yapılan ’Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu’ (UYUMA) Projesi’nin önemine de dikkat çekti. Bakan Yardımcısı Erdil, cep telefonlarına yüklenen bu uygulama sayesinde uyuşturucu satıcılarına göz açtırılmayacağını söyledi.

"Uyuşturucu ve diğer bağımlılık yapan maddelerle mücadele ilimizde de en etkin şekilde yürütülmektedir"

Vali Çakacak ise toplantıda yaptığı konuşmada, “Uyuşturucu ile mücadele devletimizin öncelikli olarak odaklandığı konuların başında gelmektedir. Ülkemizin terör örgütlerine karşı verdiği çok boyutlu, kararlı ve başarılı mücadelesi bu örgütlerin gerek finansmanında gerekse insan kaynağının temininde kullandığı uyuşturucu ticaretini büyük oranda engellemiştir. Uyuşturucu ve diğer bağımlılık yapan maddelerle mücadele ilimizde de en etkin şekilde yürütülmektedir. Bu anlamda özellikle kolluk birimlerimizce uyuşturucu satıcılarına karşı yürütülen operasyonlarda çok önemli başarılar elde edilmektedir" açıklamalarında bulundu.

Vali Çakacak ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşların, muhtarların, duyarlı vatandaşların, ailelerin ve emniyet güçlerinin mücadelesi sonucu şehrimizde başarılı çalışmalar gerçekleştirildiğini söyledi. Eskişehir’de 2018 yılının ilk 10 ayında uyuşturucu ile mücadele kapsamında toplam olarak 716 operasyon yapıldığını kaydeden Vali Çakacak, bu operasyonlar neticesinde bin 10 kişiye işlem yapıldığını ve bunlardan 105 kişinin tutuklandığını ve bu olaylarda 20 kilo esrar, 7 kilo sentetik kannabinoid, 5 bin 40 adet ekstazi ve 4 bin 26 adet sentetik ecza ele geçirildiğini bildirdi. Vali Çakacak, 2018 yılının değerlendirmesinin yapılacağı ve 2019 yılının ise eylem planlılarının görüşüleceği toplantının verimli geçmesini dileyerek konuşmasını bitirdi.

Konuşmaların ardından Halk Sağlığı ve emniyet birimleri tarafından bağımlılıkla mücadele konusunda, Eskişehir’de yapılan çalışmalar hakkında sunumlar yapıldı. Toplantıda, uyuşturucuyla mücadelede mevcut durum, mevcut risk haritası, tespit edilen yeni gelişmeler, sorunlar ve alınması gerekli tedbir ve yapılması gereken faaliyetler görüşülerek sonrası için yapılacak çalışmalarla ilgili kararlar alındı. Ayrıca, uyuşturucu maddelerin kullanımı ve dağıtımının önlenmesi yönündeki çalışmaların karalılıkla sürdürülmesi gerektiği yönünde görüş birliğine varıldı.

Editör: TE Bilişim