Eskişehir Kent Konseyi 14.Seçimli Genel Kurulunu değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal,  açık oy yöntemi Eskişehir Kent Konseyi Çalışma Yönergesine aykırı olarak uygulandığını söyledi.

Eskişehir Kent Konseyi 14.Seçimli Genel Kurulu’nda, Divana sunulan bir önerge ile seçimlerin açık oylama yöntemi ile yapılması talep edildiğini, itirazlarına rağmen seçimlerin açık oylama ile yapılmasının Divan Başkanı Av. Kazım Kurt tarafından oylandığını anımsatan TUKDES Genel Başkanı Süleyman Bakal, “Çoğunluğun hukuka aykırı olarak verdiği kararla seçimler açık oylama ile yapıldı. Açık oylama sayımı kağıt üstünde yapıldı. Doç.Dr.Güner Sümer’e verilen oylar ile çekimser oylar toplandı.Hazırun cetvelinde katılımcılar toplamından çıkarıldı.Kalan oylar seçimi kazandığı açıklanan aday hanesine yazıldı. Seçim yapıldığı anda kaç delegenin salonda bulunduğu bile tespit edilmedi” dedi.

“Eskişehir Kent Konseyi Çalışma Yönergesi Yürütme Kurulunun Oluşumu ve Çalışma İlkeleri Madde 11: b) Yürütme kurulu ve başkanı seçimleri gizli oy açık sayım esasına göre yapılır. Seçim yönteminin blok liste ya da çarşaf liste ile yapılmasına genel kurul karar verir.’  Hükmüne aykırı olarak yapıldığı için yok hükmündedir” diyen Bakal şunları söyledi: “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı 14.Seçimli Eskişehir Kent Konseyi seçimlerini yok hükmünde olduğunu kabul ederek en kısa zamanda “Gizli oy açik sayim ”  usulü ile seçimli genel kurul yapmak üzere Eskişehir Kent Konseyi Genel Kurulunu toplantıya çağırmalıdır.”

 

Editör: TE Bilişim