Halis Toprak Huzurevi Yaşı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılışına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, görmezlikten gelinen engelli ve yaşlıların son dönemlerde devletin en yükse oradan ilgisine muhatap olduğunu söyledi.
Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) destekli Sosyal Kalkınmaya yönelik ’Yunus Emre Şefkat ve Huzur Kapısı Projesi’ kapsamında Halis Toprak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, Eskişehir İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Hasan Gönen, Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış öncesinde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, son 15 yılda Türkiye’de sosyal politikalarda önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi.
Avcı, daha önce görmezlikten gelinen engelliler, yaşlılar, sosyal desteğe ihtiyacı kesimler son dönemlerde devletin en yüksek oranda ilgisine muhatap olduklarını ifade eden Bakan Nabi Avcı, şunları söyledi:
"ESKİŞEHİR’E YENİ YERLER KAZANDIRMA GAYRETİ İÇİNDE OLACAĞIZ"
"Son 15 yılda dünyada ve özellikle Avrupa’da, öğrenci burslarından yaşlılara sunulan imkanlara kadar pek çok alanda sosyal desteklerin alabildiğine kısıldığını hatta ortadan kalktığını görüyoruz. Böyle bir dünyada Türkiye’de son 15 yılda sosyal politikalarda olağanüstü gelişmeler sağlandı. Bu giderek artıyor. Bugün hizmete soktuğumuz müessese de bunlardan küçük bir örnek. İl müdürümüzün de söylediği gibi Türkiye genelinde yüzde 8 olan yaşlılık oranımız Eskişehir’de biraz yüksek. Eskişehir aynı zamanda bir emekli kenti. Dolayısıyla yaşlılarımızın da, emeklilerimizin de, kıdemli olan arkadaşlarımızın da huzur içerisinde yaşayabileceği bir şehri ve onun müesseselerini inşa etmek hepimizin boynunun borcu. 2016 yatırım planına konulan huzur evi de bunun bir parçası. İnşallah önümüzdeki dönemde sadece huzurevleri olarak değil, bütün vatandaşlarımızın ama özellikle kıdemli ve emekli vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebilecekleri Dede Korkut parkı gibi mesire yerlerini parkları ve müzeleri Eskişehir’e kazandırma hayreti içerisinde olacağız. Ben tekrar destek olan yetkililerimiz teşekkür ediyorum. Burada kalan yaşlılarımızın da sağlık ve afiyet içerisinde hayırlı Ramazanlar, bayramlar ve ömürler diliyorum."
YUNUS EMRE ULUSLARARASI ÖĞRENCİ DERNEĞİ SOSYAL KÜLTEREL DESTEKLEME EVİ AÇILDI
Konuşmaların ardından huzur evi yaşlıları tarafından oluşturulan koro ufak bir konser verdi. Bakan Avcı ise, söylenen şarkılara eşlik etti. Ardından Bakan Avcı, korodaki yaşlıları teker teker tebrik etti. Ardından yaşlılar tarafından yapılan el sanatları atölyesi gezildi.
Bakan Avcı daha sonra Akçaoğlan mahallesinde bulunan Yunus Emre Ulusararası Öğrenci Derneği Sosyal Kültürel Destekleme Evinin açılışını yaptı.
Editör: TE Bilişim