GÜLÇİN ÖZDEN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Eskişehir’de ziyaretlerde bulundu. 
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ile birlikte ilk olarak Vişnelik Mahallesi’nde henüz yapımı süren Türk Dünyası Parkı’nı gezdi. Park içerisindeki anıtı, camiyi ve kütüphaneyi inceleyen Bakan Avcı, yetkililerden de çalışmalar konusunda bilgi aldı. Ardından Vali Tuna, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy ile birlikte inşaatı süren yeni stadyum alanın giderek çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Avcı burada yaptığı konuşmada, stadın 19 Mayıs 2015’de hizmete açılacağını söyledi.
Daha sonra Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı yanındaki alanda inşaatı süren Türk Dünyası Parkı’na gelen Bakan Avcı, çocuk şenlikleri ve Türk Dünyası Bilim Olimpiyatları’nın yapılacağı parkın 23 Nisan 2015’de hizmete açılacağını kaydetti. Bakan Avcı son olarak İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ile birlikte Arifiye Mahallesi Süleyman Çakır Caddesi üzerindeki yıkılan Süleyman Çakır Lisesi’nin bulunduğu alana gelerek, buraya önümüzdeki eğitim öğretim yılına kadar kız lisesi açılacağını belirtti.
Bakan Avcı'ya ziyaretleri sırasında AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can da eşlik etti. Bakan Avcı daha sonra Ankara’ya dönmek üzere kentten ayrıldı.
Editör: TE Bilişim