Odunpazarı Belediye Meclisi’nde Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın Afyon’da Eskişehir’le ilgili sarf ettiği sözler damga vurdu.Odunpazarı Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ilk toplantısı Kazım Kurt başkanlığında toplandı. Toplantıda 8 konu gündeme geldi.

Sevinç Mahallesinde Göç Kampüsü projesinde belediye ile ortak hizmet projesi yürütülmesi konusunda gerekli iş ve işlemleri yürütmek üzere 5 yıl süre ile protokol yapma yetkisinin Belediye Başkanı Avukat Kazım Kurt’a verilmesi ile ilgili rapor oy çokluğuyla kabul edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Kazım Kurt, Birleşmiş Milletlerin çalışmasını yerel yönetimlerle uygulamaya geçirdiklerini söyledi. Başkan Kurt, göçmen çocukların eğitimiyle alakalı bir rapor olduğunu kaydetti.

Gündem dışı söz alan CHP’li Emre Genç, Afyon’da konuşma yapan Bakan Mustafa Varank’ın ‘Eskişehir’deki projeleri biz yaptık, hayata geçirdik’ sözlerini eleştirdi. Mevcut hükümetin Eskişehir’e ne gibi bir yatırım yaptığını bulamadıklarını kaydeden Genç, “Böyle bir şey olmadığını hem kendileri hem de Eskişehir halkı çok iyi biliyor” dedi.

Karla mücadele konusunda da eleştirileri yanıtlayan Genç, “Bölgemizdeki bütün mahallelerde yedi yirmi dört çalışıldı bilgisi var. Ekipler bu soğukta yetişmeye çalışıyor. Dün itibariyle 70 ton tuz kullanıldı. Her kar yağdığında bu eleştiriler geliyor. Buradan da siyasi malzeme edilemez diyoruz” dedi.

AK Partili Murat Özcan, buraya engellemeye değil belediyeleri çalıştırmaya geldiklerini belirtti.

Uzun bir aradan sonra kar yağışının geldiğini kaydeden Özcan, “Rahmet yağmaya devam ediyor. Eğitimin son iki haftasına girdik. Kar yağdığında gerekli önlemler alınırsa eğitime ara verilmez. Belediyeler karla mücadele de sınıfını geçemedi” ifadelerini kullandı.

Bakan Varank’a yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Özcan,” Hükümetimiz Eskişehir’e birçok yatırım yapmıştır. Ancak sıkıntı bizdedir. Biz bu yatırımları Eskişehir halkına anlatamadık. Burada da eksiklik bizdedir” ifadelerini kullandı.

Eleştirilere yanıt veren Kurt, karla mücadele konusunda zamana ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Okulların tatil edilmemesini de eleştiren Kurt, “Biz temizlerken tatil yaptılar. O yüzden gecikme oldu. Sonra diğer yerlere geçtik. Elbette yetişemediğimiz yerler oldu. Önem sırasına göre bir çizgi çizdik” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından oturum sonlandırıldı.

Editör: TE Bilişim