Türk Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Kararman, Memur Sen’e bağlı Sağlık Sen 2014’te memur maaşları için hükümetin ilk teklifinden daha düşük olan seyyanen 123 TL' ye imza attığını belirterek, “Bu imza ile yapılan ihanet sonucunda kamu çalışanlarına aylar geçtikçe de memur zarar etmişti” dedi.

“Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli 275 bin çalışan adına imzaladıkları promosyon anlaşmasında 5 yıllığına her yıl 475 TL ödenmesini kabul etmişlerdir” diyen Kararman, “5 yıllık anlaşma demek 3 yıllık anlaşmalar göz önüne alındığında iki promosyon dönemi demektir. Yani süre açısından da bir rezalete imza atmışlardır. İki promosyon dönemine bir dönemlik promosyon parası almışlardır.

Kısacası 275 bin sağlık çalışanının 5 yılı heba edilmiştir.  Promosyon anlaşması tam bir fiyasko ile sonuçlanmıştır.  Biz sadece bir örnek verdik ve zararı anlattık. Çalışanlar daha önce aldıkları promosyon paraları ile bu anlaşmanın şartlarını karşılaştırsınlar ne kadar zararda olduklarını daha iyi anlayacaklardır.

Bakanla pinpon oynamayı, makam odalarında çay içmeyi sendikacılık zannedenlerin gerçekleştirdiği iki ciddi pazarlık toplantısında da rezalet bir sonucun ortaya çıkması bunların kime hizmet ettiğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır.  Nasıl pazarlık yapıp iş çözdükleri bir kez daha görülmüştür.”

 

Editör: TE Bilişim