Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç Baksan Sanayi sitesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Ataç'ın açıklaması şöyle; "Baksan’da şu anda bir gelişme yok.   Beş binlik plandan sonra elimiz rahatlar. Oradaki vatandaşla konuşma imkanımız çıkar. Biz orada kentsel dönüşüm gibi düşünmüyoruz. Biz orayı değişim olarak düşünüyoruz. Oradaki insanlarla görüşüp anlaşıp onları ikna edip, zaten çoğu hazır vaziyette.   Mesela ben 2004 öncesi Zincirlikuyu, Keskin yolu üzerindeki TEDAŞ’ın arasındaki üzerindeki 600 hektarlık alanın imar planını yaparken oradaki tarla sahipleri ile iki sene toplantı yaptım. Benim anlayışım bu. Oradaki insanların evet demesi gönülden rızalı olması çok önemli. Bizim kimsenin malında gözümüz yok. Aksine oradaki yaşayan insanların mallarının en iyi değerlendirilmesi için biz plan yaparız ya da değişim yaparız. Dolayısıyla Baksan'da çalışanlar mal sahipleri benim ne düşüncede olduğumu çok iyi bilirler. O açıdan bizim bir sıkıntımız olmaz. Bir de Baksan’ın olduğu yer bugün Eskişehir’in en kıymetli yeri. Eskişehir’de değişimin en kolay yapılacağı yer ve neticede kazançlı çıkacaklar, önemli olan o. Yıllarca orası bir sürüncemeye girmez. Plan değişikliği yapılıp anlaşıldığından itibaren hemen orada müthiş bir hareketlilik başlar. Mesela keresteciler hazır zaten. Kerestecilerle görüşmelerimiz devam ediyor. Belki ilk örnekleme oraya yapılır, oradaki örneği Baksan’daki insanlar da görür. Orada iyi şeyler yapıldığını görürler. O zaman daha rahatlarlar, bizim de işimiz kolaylaşır.
Baksan değişime girerse oradaki insanları gidecekleri yeri göstermek adına yani bir rezerv alanı orası. Arkadaş buradan çıkıyorsunuz ama çalışma yapmak istiyorsanız şöyle bir rezerv alanı var gidip işinize orada devam edeceksiniz diye gösteririz. Bu işin önemli bir noktası. Orada çok güzel şeyler olacak. Orada ne zehir ne bir şey olacak. Ve orayı göz önüne koymamızın amacı bizim ticareti kimseden saklama gibi bir şeyimiz yok bir ayıbımız yok. Oradaki ticareti tetikleyecek Eskişehir’deki ticareti tetikleyecek bütün isteğimiz bu.
Bugün son nüfus sayımlara baktım Tepebaşı belki otuza yakın ilden büyük. Böyle bir ilçede küçük sanayinin olması son derece normal. Yani kimse buna itiraz etmesin. Bu çok haklı bir gerekçe haklı bir istek. Biz de bunu önemsiyoruz ve yerine getirmeye çalışacağız."
 
 
Editör: TE Bilişim