Eskişehir Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneği ( ESBALDER ) Üyeleri 2018 – 2019 Balık Avı Sezonu Kapanış Etkinliğinde Buluştu.

Eskişehir bölgesindeki iç sularımızda Sazan, Yayın, Tatlı Su Kefali, ve Kadife türü balıkların 15 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında avlanılmasının Tarım ve Orman Bakanlığınca yayımlanan 4/2 Amatör Amaçlı Su Ürünlerini Düzenleyen Tebliğce yasak olduğunun duyurusu yapıldı.

Av yasaklarının amacının, balık neslinin korunması olduğu belirtildi. Dernek üyeleri 15 Mart gece 00.00'da kapanacak olan av sezonunu için, Osmaneli – Çerkeşli Köyünde bulunan Çerkeşli Göletinde düzenlenen kapanışı etkinliğinde bir araya geldiler.

Göle son kez olta atılan etkinlikte Dernek Başkan Vekili Tamer TAKIL’ın tuttuğu balık, ekinlikte tutulan en büyük balık olduğu için, günün anısına kendisine Dernek Başkanı Osman DEMİRTAŞ tarafından hediyeleri verildi.

Tutulan tüm balıkların suya geri iade edildiği ve günün sonunda tüm üyelerin katılımı ile gerçekleşen çöp toplama etkinliğinde gölet etrafındaki tüm çöpler toplanarak belli bir noktaya taşındı. Yetkili kurumlara ise bilgi verilerek çöplerin doğadan uzaklaştırılması sağlandı. Etkinlik sonunda konuşan Dernek Başkanı Osman DEMRİTAŞ tüm üyeleri teşekkür ederek, bu etkinliği amacının "ESBALDER olarak doğayı korumanın ve sürdürülebilir balık avcılığının önemini vurgulamak, kaçak avcılığın yapılmaması engelleme ve 4/2 Nolu Tebliğdeki limitlere uyulmasının altını çizmek” olduğunu belirtti.  

Editör: TE Bilişim