Eskişehir Barış Bloku, Adalar’da savaş karşı barış talebi basın açıklaması yaparak beyaz balonlar uçurdu.

Sendika, meslek odaları, Demokratik Kitle örgütleri, Kadın örgütleri, siyasi partilerden oluşan Eskişehir Barış Bloku bileşenleri adına açıklama yapan Gülfer Kırbaş, İstifa etmiş geçici bir hükümetin eliyle Türkiye’nin yeniden çatışmanın içine itildiğini, kan ve gözyaşının yeniden ülkenin dört bir yanına sardığını söyledi.

Kadınların barışta ısrar ettiğini belirten Kırbaş, “Çünkü savaşın getireceği işsizlik, yoksulluk, yoksunluk ve belirsizlikle en başta yüz yüze gelmek zorunda olan biziz. Her alanda artan savaşa, yangınlara, ölümlere, kurşunlara, bombalamalara karşı, barışa ihtiyacımız var” dedi.  Savaş çığırtkanlarına karşı barış talebini ‘bir kadın olarak susmayarak’ en yüksek sesle haykıracaklarını belirten Kırbaş, Barış Bloku olarak topluma dayatılmak istenen savaş politikalarını ret ettiklerini, barış ikliminin hakim kılınmasını istedi.

Ülkede toplumsal barışı yok edenlere, komşu ülkelerde yanan ateşi körükleyerek ülke topraklarına taşıyanlara, milyonlarca göçmen yaratan fetihçi-savaş politikalarının mimarlarına karşı Barış talebinde ısrarcı olduklarını dile getiren Eskişehir Barış Bloku bileşenleri adına konuşan Gülfer Kırbaş şunları söyledi:

“Eskişehir Bakış Blok’u savaşın değil barışın hakim olduğu, halkların kardeşçe yaşadığı bir ülke için mücadele edecektir. Bu savaş dini, imanı, vatanı savunmanın savaşı değildir. Bu savaş, talanın, rantın, yağmanın ve sarayın savunma savışıdır. Bizler barış istiyoruz. İnanıyoruz ki halkımız da barış istiyor. Halkın barış taleplerine kulaklarınızı tıkamaktan vazgeçin. Bu gayrimeşru iktidar derhal çatışmaları durdurmalıdır. Kalkan tabutlara artık tahammülümüz kalmamıştır. Savaş politikacıları şunu iyi bilsin ki biz bu savaşta yokuz. Savaş cephenize bizi yazmayın. Bizim gündemimizde savaş değil barış olacak.”

Editör: TE Bilişim