Eskişehir Ülkü Ocakları 2019-2020 Ali Metin Tokdemir Akademisi eğitim programlarına tüm hızıyla devam ediyor.

Bu minvalde akademinin bu haftaki eğitim semineri Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Bahadır Bumin Özarslan’ın vermiş olduğu ‘Barış Pınarı Harekâtı ve Sonrası’ ile devam etti. Seminer Özdilek Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Sayın Kazım Aksoy’un konuşması ile devam etti. Kazı Aksoy konuşmasında "Eskişehir Ülkü Ocakları olarak başlattığımız Ali Metin Tokdemir Eğitim Akademisi ile Türk irfanına ömrünü adayan münevverler yetiştirmeyi hedefledik. Bu nedenle bir çok projeye imza attık ve atmaya devam edeceğiz. Bu nedenle Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanımız Dr. Sinan Ateş Beyin Eğitim, kültür sanat alanında açtığı bu kutlu yolun bizlerde Eskişehir’de takipçisi, taşıyıcısı ve aktarıcısıyız. Bizler Türk’e dair, Türk Milletine dair Devletimize dair oynana oyunların bilincindeyiz bu nedenle Barış Pınarı Harekâtı üzer bir konferans gerçekleştiriyoruz. Bumin hocamızın yüksek kültürel birikimiyle daha iyi anlayacağımıza şüphe yoktur. Bizler darağaçlarında asılan, cami avlularında şehit edilen bir hareketin temsilcileriyiz. Sınır ötesinde çarpışan yiğitlerimizde bu mensubiyet şuurunun en iyi örneklerindendir. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene" dedi  

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Bahadır Bumin Özarslan;

"Eğitim faaliyetleri kapsamında Ali Metin Tokdemir Ülkü Ocaklarının efsane başkanlarından biridir. Adının Eskişehir Ülkü Ocakları eğitim programına verilmesi onun yaşantısına, çizdiği rotaya yakışan bir programdır. Eskişehir’de bir marka isim daha var. Rahmetli Gün Sazak’tır. Türk Devlet hayatına ahlak markası olarak geçmiştir, en önemlisi bu şerefi de ülkücü harekete bahşetmiştir, hediye etmiştir. Allah cc onlara gani gani rahmet eylesin dedi. Barış Pınarı Harekatı aslında 24 Temmuz 2015’de başlayan hendek operasyonun son halkasıdır. Türk Devleti 1984’den beridir sınırların içine dışına operasyonlar yapar. Sadece ara kesit dönem yaşadık. Adı çözüm süreciydi maalesef. Batıdan ithal yöntemlerle terörle mücadele süreciydi, olmadı olamazdı zaten. Operasyonlar serisinin şimdilik sonuncusudur Barış Pınarı Harekâtı." Dedi

Ayrıca BM antlaşmasını, uluslararası boyutuyla harekât, Suriye’nin toprak bütünlüğü, terörist başının yakalanma süreci, Adana mutabakatı, Pkk kongragel, Süleyman Şah türbesi statüsü meselesi, Barış Pınarı Operasyonuna kimler karşı çıktı? Kimler destek verdi? Türkiye Cumhuriyeti Devlet geleneği ve aklı, Rusya ve ABD ile yapılan mutabakat, ABD Başkanı Donald Trump analizi, ABD ile Trump arasında çekişmesinden, Rusya’nın sıcak Denizlere indiğinden bahsetti.    

Seminere Eskişehir Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Aksoy, MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir, MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Mustafa Komar, Tepebaşı Ülkü Ocağı Başkanı Murat Dağdeviren, Odunpazarı Ülkü Ocağı Başkanı Hasan Kaya, Yunus Emre Ülkü Ocağı Başkanı barış Sarı, akademisyenler, çok sayıda Ülkü Ocaklı genç ve davetli katıldı.

Konferans, soru-cevap şeklinde devam etti. Toplu fotoğraf çekimi ile konferans son buldu.

Editör: TE Bilişim