Haber Erdoğan Ekiner

Hacı Bektaşi Anadolu Kültür Vakfı'nın Pazar günü Gültepe'deki vakıf binasında gerçekleşecek genel kurulu yönelik Doç. Dr. Ali Ulu, Avukat Yunus Emre Karabulut ve Ahmet Sağlar hazırlanan yönetim listeleri ile vakıf başkanlığına aday oldular. Pazar günü saat 10.00'da başlayacak genel kurulda çoğunluk sağlanamazsa, saat 14.00 üye çoğunluğu aranmaksızın genel kurul, seçim gerçekleştirilecek. Genel kurul öncesi görüşlerini aldığımız başkan adayları Hacı Bektaşi Veli'nin barış, kardeşlik ve bilimden yana felsefesi doğrultusunda çaba göstereceklerini ifade ettiler.

AV.Y. EMRE KARABULUT: "BARIŞ VE KARDEŞLİK VE YENİ PROJELER"

Adaylığı konusunda görüştüğümüz ve önceki yönetimlerde de yer almış olan Avukat Yunus Emre Karabulut, genel kurul mesajında "Uzun yıllardır vakıf yöetimlerinde görev yapıyorum. Vakfın çeşitli faaliyetleri içinde yer aldım. Bir grup arkadaş benim aday olmamı önerdi. Yeni bir şeyer yapmayı amaçlıyoruz. Hacı Bektaşi veli'nin barış ve kardeşlik felsefesini yeni kuşaklara, topluma iletme, yayma çabası içinde olacağız.." diyerek genel amaçlarını vurguladı.

DOÇ.DR. ALİ ULU: KURUMSAL BİR YAPI VE YENİ PROJELER İÇİN..

HABEV Başkan adaylarından şehir plancısı, öğretim üyesi Ali Ulu, adaylığı konusundaki kısa açıklamasında, "Öncelikli daha kurumsal bir yapı için çaba göstereceğiz. Vakfımızın kültürel, sosyal, ekonomik ve fiziksel olarak ileriye gitmesini sağlayacağız. Vakfımız Hacı Bektaşi Veli felsefesi ve Atatürkçü çizgide yoluna devam edecek.Yeni projeleri, kültürel etkinlikleri gündeme getireceğiz ve uygulayacağız" dedi.

AHMET SAĞLAR:"BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ.."

HABEV Başkan adaylarından Ahmet Sağlar ise adaylığı konusunda "Kim seçilirse seçilsin birlik ve beraberlik içinde yolumaza devam edeceğiz. Arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hacı Bektaşi Veli barış ve kardeşik felsefesi, bilimden yana düşüncesi ile dünyaya mal olmuş bir şahsiyet. Toplumun birlik ve bütünlüğü, barış ve kardeşlik için mücadele edeceğiz." bşeklindede konuştu.

Editör: TE Bilişim