AYDIN SARIOĞLU 
ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de Baro Hizmet Binasının açılışına katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Avukatlık sınavının gelmediği her gün Türkiye’de hukuk devleti bir kez daha hançerlenmektedir" dedi.
Adliye Sarayı yanında bulunan Baro Hizmet Binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, avukatlık sınavının önemine değindi. Avukatlık sınavının bir an önce getirilmesi gerektiğini savunan Feyzioğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Ne yaparsak yapalım, bizim öncelikli ihtiyacımız avukatlık sınavıdır. Avukatlık sınavının gelmediği her gün Türkiye’de hukuk devleti bir kez daha hançerlenmekte, meslek bir kez daha zora sokulmaktadır. Şuanda görev yapan 84 bin avukat vardır. Hukuk fakültelerinde okumakta olan 48 bin öğrenci vardır. Bunlardan 43 bininin 5 yıl içerisinde avukat olması tahmin edilmektedir. Dolayısıyla 5 yıl içinde sayımız şimdiki sayımızın yarısı kadar artacaktır. Bu acı gerçeğe rağmen iktidar maalesef piyasa iyiyi kötüyü ayıklasın cümlesini sarf etmiştir. Piyasa ayıklasın dediği aslında yurttaşların sırtından ayıklaması anlamına gelmektedir.”

“YAKINDA İYİ YA DA KÖTÜ OLAN HUKUK FAKÜLTELERİNİ AÇIKLAYACAĞIZ”
Avukatlık stajına gelene kadar öğrencilerin yeterli eğitim alıp almadıklarını incelemek amacıyla Ölçme Değerlendirme Komisyonu kurduklarını belirten Feyzioğlu, “Attığımız en önemli adım, hukuk fakültelerinin staja elverişli öğrenci mezun verip vermediğini denetlemek üzere Ölçme Değerlendirme Komisyonu kurmak olmuştur. Çok yakında biz hangi hukuk fakültelerinin avukatlık stajına yeterli eğitim verdiğini ya da vermediğini kamuoyu ile paylaşacağız. Böylelikle öğretim üyesi olmayan fakültelerin öğrenci de bulamamasını el birliği ile sağlayacağız. Ben buradan meslektaşlarımdan en önemli sorunumuzun bilincinde olmasını ve destek vermesini talep ediyorum. Binamızın sadece Eskişehir’de değil tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“GERÇEKTEN GÜZEL VE ŞIK BİR BİNA OLDU”
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bina yapımına hem Belediye Başkanı, hem de bir Eskişehirli olarak katkıda bulunduğunu söyledi. Bina çevresinde bulunan tabelalardan rahatsız olduğunu dile getiren Büyükerşen, “Hukukçuların etkinliklerini zaman zaman izlemekteyim. Elverişsiz koşullarda etkinlik yapmaya çalışırlar. Hatta zaman zaman bize gelirlerdi. Barolar Birliği'nin burayı alması atılan en önemli adımlardan bir tanesiydi. Bina gerçekten güzel ve şık bir bina oldu. Baktığınızda insanın içi açılıyor ama bugün farkına vardım. Etrafında görüntü kirliliğine neden olan tabelalar var. Hem de yönetmeliğe de aykırı. İnşallah Baro Başkanımız avukat arkadaşlarımızı ve arzuhalcileri uyarır diye düşünüyorum” diye konuştu.

“BARO HİZMET BİNASINI 21 YIL ÖNCE DİLLENDİRİYORDUK”
Yapılan hizmet binasının 21 yıldır yapılması için konuşulduğunu, ancak göreve geldikten sonra kendilerinin çalışmaları başlattığı belirten Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin ise, “Ben 21 yıl önce mesleğe başladığımdan bu yana dinlendirdiğimiz hizmet binasının açılışını bugün gerçekleştirdik. Baro binalarında her zaman hizmet binasına ihtiyaç olduğunu konuşulurdu. Faaliyetlerinizi gerçekleştirmeniz için fiziki imkanlara ihtiyaç var. Daha öncede faaliyetlerimizi gerçekleştiriyorduk ama fiziki mekan sıkıntılarımız vardı. İki Eylül Caddesi'nde bulunan binamızı kazandıranlara da teşekkür ederim. Orası bir dönem için hizmetlerimiz için çok önemli bir binaydı ama baromuz hep gelişti. İhtiyaçlar yapılanlardan fazla arttığı için aradaki farkı kapatmalıyız. Göreve geldikten sonra görüşmelere başladık. Barolar Birliği arsa tahsisi karşıladı ve yapım maliyetini karşıladı. Bugünde Eskişehir’e böyle bir eser kazandırdığımız için büyük bir mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
Açılışa, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, farklı illerin baro başkanları, avukatlar ve davetliler katıldı. 
Editör: TE Bilişim