Türkiye’nin önemli bilim dergileri arasında yer alan Anadolu Kardiyoloji Dergisi Baş Editörü Prof. Dr. Bilgin Timuralp, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ı ziyaret etti.
Thomson Reuters’ın Journal Citation Report’un her yıl haziran ayında SCI-E kabul edilen dergiler arasında yaptığı puanlamada geçen yıl 0.927 olan puanını bu yıl yüzde 23 arttırarak 1.141’e yükselten Anadolu Kardiyoloji Dergisi Baş Editörü Timuralp, Başkan Ataç’a derginin yapılanması ve çalışmalarını aktardı. Timuralp, “Dünya kardiyoloji dergileri içinde bu yıl da 6 derginin önüne geçerek 124 dergi arasında ilk 100’e girdik. SCI-E’nin IF ile birlikte yaptığı diğer bir puan sıralamasında ise Immediacy Index puanımız 0.828’e yükselerek Türk Bilim Dergileri sıralamasında Anadolu Kardiyoloji Dergisi açık ara birinciliğini devam ettirmektedir” dedi.
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç da, 16 yıllık geçmişi olan derginin başarılarını yakından takip ettiğini belirterek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti. Ziyaretin sonunda Baş Editör Prof. Dr. Bilgin Timuralp, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a dergi hediye etti.
Editör: TE Bilişim