Kuaförler Odası Başkanı  Fethi Özkara kalfalık ve ustalık sınavları hakkında şunları söyledi; "14 Ocak 2008 tarih ve 26756 sayılı çıraklık eğitimi uygulaması yapılmayan meslek dallarında, mesleki belgelerin verilmesine ilişkin yönetmelik hükümlerince Tesk kalfalık ve Tesk ustalık belgelerinin verilmesi hükmüne istinaden 3308 sayılı Mesleki Kanunun Çıraklık Eğitim Merkezi uygulama kapsamı dışında bulunan meslek dallarında faaliyet gösteren üyelerimiz ve meslektaşlarımız için 2021 1. dönem yazılı ve uygulamalı sınavlarımız kalfalık ve ustalık sınavları olmak üzere odamızda yapılmıştır.
Bu sınavlarda 4 kişi dövmecilik ve kalfalık, 1 kişi ağdacımın kalfalık, 1 kişi kalıcı makyaj kalfalık, 2 kişi dövmecilik ustalık, 1 kişi kalıcı makyaj ustalık sınavı olmak üzere toplam 9 kişi yapılan sınavda başarılı olup belgelerini almaya hak kazanmışlardır. 
Belgelerini almaya hal kazanan üyelerimizi ve meslektaşlarımızı kutluyor, sağlıklı, hayırlı işler ve başarılarının devamını diliyorum.
Meslektaşlarımızın resmî işlemlerde mağdur olmamaları açısından odamız tarafından yılda iki defa yönetim kurulunca belirlenen aylarda düzenlenen bu sınavlara müracaat edip başarılı oldukları meslek dallarında belgelerini alıp işyerlerini açıp çalıştırabilirler."

Editör: TE Bilişim