MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Ali Rıza Kahveci, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, kişilerin özel hayatlarına saygıyı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak tarafsızlık içinde çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların  en önemli güvencelerinden birisi olduğunu söyledi.

Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basının önemli görevler üstlendiğini belirten Kahveci, “Demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımızın; etik değerlere ve  hukuka uygun, tarafsızlık içinde,  doğru haber yapması, kişi haklarına ve özel hayata saygılı, toplumun hassasiyetlerine özen gösteren bir şekilde görev yapması demokrasimiz ve gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır. Basın; toplumsal gelişme ve bilinçlenmeye önemli katkılar sağlamaktadır" dedi.

MHP Odunpazarı İlçe Başkanı Kahveci’nin mesajı şöyle:

"Yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız; Ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden   darbe girişimine  karşı  dik duruş sergileyerek, milletten ve demokrasiden yana kesin  bir tutum almışlardır. Halkımızın anında ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamışlardır. Basınımızın bu basiretli tutumu takdire şayandır.

Bu duygu ve düşüncelerle, sansürün kaldırılışının 108. yıl dönümünde; tüm basın mensuplarının ‘24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını’ en içten dileklerimle kutluyorum.  İlimiz basınına bu güne kadar olduğu gibi, bundan böyle de  ilkeli ve tarafsız bir anlayışla sürdüreceğine inandığım çalışmalarında başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum."

                                                              

Editör: TE Bilişim