10 Ocak 1961 tarihinde basın çalışanlarının çalışma koşullarını iyileştiren ve haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiğini hatırlatan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Dr. Azmi Kerman gazetecilerin gününü kutladı.

Atatürk'ün 'Basın milletin müşterek sesidir" tümcesini hatırlatan Kerman, "Gazetecilik toplum yaşamında çok önemli ve sorumluluk taşıyan bir meslektir. Demokratik hayatın vazgeçilmezi olan, haberi alma özgürlüğü için vatandaşın sesi, çalışan basın emekçileridir. Bütün olumsuz koşullara karşın basın emekçileri görevlerini büyük bir tutku ve cesaretle yapmaktadır" dedi.

Sendikal haklarından mahrum bırakılan basın emekçilerinin tüm haklarının verilmesi gerektiğini kaydeden ADD Şube Başkanı Kerman, şunları söyledi.

"Daha iyi çalışma koşullarında, üzerlerindeki baskıların kaldırıldığı, basın emekçilerinin özgür olduğu, tutuklanmadığını, hatta görevleri başında iken yaşamlarının tehlikede olmadığı bir ülke temin ediyoruz. Basın emekçilerinin günlerini kutlu, yaşamları mutlu olsun."

Editör: TE Bilişim