Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen; basının demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencelerinden birisi olduğunu söyledi.

Büyükerşen’in mesajı şöyle:

“Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve sansür, ağır suçlardan biri sayılmıştır. Bu nedenle bugün ‘Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır.

Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı; toplumda basına güvenin artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış  bilgilerle yönlendirilmesinin  önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencelerinden biridir.

Türk basınından sansürün kaldırılışının 110. yılında gerçek demokrasinin ayrılmaz parçası olan, halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğünü sağlamak amacıyla emek veren ülkemizdeki ve şehrimizdeki tüm basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutluyorum.

Dünyanın en zor ve sorumluluk isteyen mesleklerinden biri olan gazeteciliği, tarafsız ve özgürce yerine getirmeye çalışan tüm basın emekçilerine sansürün hiçbir türlüsünün olmadığı özgür bir gelecek dileklerimi sunuyorum. “

Editör: TE Bilişim