Tepebaşı Belediyesi tarafından mahallelerde düzenlenen bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

Gündüzler Mahallesi’nde bulunan Gündüzler Belde Evi’nde düzenlenen toplantıya Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, Sulama Birliği Başkanı Selami Ayaz, civar mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada mahalle sakinlerine hitap eden Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler ve hizmetler hakkında bilgiler aktardı. Belde Evleri, Montaj Atölyesi, Gökkuşağı Kafe, TEBEV (Evde Sağlık Hizmetleri), Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi, Yunus Emre Spor Tesisleri, açık spor alanları yatırımlardan söz etti. Başkan Ataç konuşmasının sonunda vatandaşlardan gelen soru ve talepleri de dinledi.

Bu sırada bölgeye kurulacağı ifade edilen termik santrale karşı çıktığını ifade eden mahalle sakinleri, “Termik santral istemiyoruz. Buraya termik santral yapılması tarımı, sağlığı ve geleceğimizi mahvetmek anlamına geliyor” diyerek tepki gösterdi.

Termik santrallerin çağdışı kaldığını belirten Başkan Ataç da, “Biz belediye olarak temiz enerjiden yanayız. Bizim binalarımızın üzerinde güneş panellerimiz var. Bu paneller ile elektriğimizin bir kısmını güneşten elde ediyoruz. Bu sayede çevreye zarar vermeden, geleceğimizi mahvetmeden enerji üretilmesi de mümkün. Dünyanın tüm gelişmiş ülkeleri de güneş ya da rüzgar gibi temiz enerji kaynaklarına yönelmiş durumda. Bizler de Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehirliler olarak, termik santral kurulmasına sonuna kadar karşıyız. Bu konu siyasi değil, insani bir konudur. Şehrini, toprağını, insanını seven her yurttaşın karşı çıkması gereklidir” ifadelerini kullandı.

Öte yandan toplantı, görüş alışverişi yapılması ile son buldu.

Editör: TE Bilişim