Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ile birlikte Mihalıççık Kayı Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği üyeleri ile buluştu. Başkan Ataç buluşmada Remourban – Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesini anlattı.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehir’de faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin üyeleri ile bir araya gelmeyi sürdürüyor.

Başkan Ataç bu kapsamda CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ile birlikte Mihalıççık Kayı Köyü Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği üyeleri ile bir araya geldi. Buluşmada Başkan Ataç dernek üyelerine Tepebaşı Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje ve çalışmaları görseller eşliğinde anlattı.

Konuşmasında Tepebaşı Belediyesi’nin Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi hakkında bilgiler veren Başkan Ataç, Tepebaşı’nın projeye katılma hakkı kazanan uygulayıcı 3 kentten biri olduğunu ve Türkiye’de bir ilkin gerçekleştirildiğini vurguladı. Ataç, “2014 yılında Remourban projesine dahil olduk. Ufuk 2020 Çerçeve Programı kapsamında birinci nesil Akıllı Kent Projesi. İngiltere, İspanya ve Türkiye'den Tepebaşı'nın da aralarında yer aldığı 3 kentin deneyimleri ve vizyonları, öncü ve yol gösterici seçildi ve bu kentler, çevre dostu ve sürdürülebilir akıllı kent projeleriyle kentsel dönüşümleri başlattı. 2015 yılında enerji, ulaşım, bilişim ve yaygınlaştırma alanlarında başlayan bu dönüşümlerin 5 yıl içerisinde tamamlanması öngörüldü. Türkiye’de bir ilk olan bu proje 4 bileşenli bir proje. Yaşam Köyü’nde başladığımız ve tamamlama aşamasına getirdiğimiz projemiz ile marka kent olma yolunda emin adımlar atmaya devam ederken; AB Ufuk 2020 Çerçeve Programı Karnesi’nde Türkiye’nin 6. kurumu olarak sıralamada yer almayı başardık. Ufuk 2020 Programı kapsamında 2014'ten günümüze 12 akıllı kent projesi ile 78 kent Avrupa Komisyonu'ndan 263,84 milyon avro hibe almaya hak kazandı. Tepebaşı Belediyesi ise 36 kentin içindeki yeriyle Türkiye'deki ilk yol gösterici ve uygulayıcı kent olma unvanına sahip olmuş durumda. Tepebaşı Belediyesi ayrıca Türkiye'deki kurum ve kuruluşları, Ufuk 2020 Programında rekabette avantajlı hale getirmek ve yeni başarılara imza atılması adına "TÜBİTAK Paylaşım Görüşmeleri" gerçekleştiriyor. Atılan başarı adımlarıyla, uluslararası ortaklarıyla akıllı kent uygulamalarında yol gösterici ve hedef belirleyici rol üstlenen Tepebaşı Belediyesi; Eskişehir, Dünya kentleri raporları arasında öne çıkmayı da başardı. Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile birçok kez ödül almanın da gururunu yaşadık. Farkındalık yaratacak bir fikir ve başarılı bir proje ortaya koyduğunuzda, ödüller de kendiliğinden geliyor” şeklinde konuştu.

Bilgilendirmenin ardından toplantı, kent gündemine ilişkin görüş alışverişi yapılması ile devam etti. Başkan Ataç, “Bizi burada misafir ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Kayı gerçekten benim için çok farklı ve özeldir çünkü tam bir Cumhuriyet köyü, mahallesi. Mihalıççık’a giderken ben de muhakkak uğrarım. Çok güzel sohbetler yapıyoruz. Bizlere gösterdiğiniz alakadan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kayılılar da ziyaretinden dolayı Başkan Ataç ve Milletvekili Süllü’ye teşekkür ederken buluşma, çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Editör: TE Bilişim