Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, bin 100 vatandaşın katıldığı etkinlikte Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutları sakini ile bir araya geldi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Eskişehirliler ile bir araya geldiği toplantılara aralıksız devam ediyor.

Ataç bu kapsamda Aşağı Söğütönü TOKİ konutlarında ikamet eden yaklaşık bin 100 vatandaş ile bir araya geldi. CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç’ın da katıldığı toplantıya mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğin düzenlendiği salona yoğun alkış ve tezahüratlar eşliğinde giren Başkan Ataç mahallelileri selamlamasının ardından yaptığı konuşmada Tepebaşı Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Başkan Ataç Tepebaşı Belediyesi’nin Engelliler Montaj Atölyesi, Su Sporları Merkezi, Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, Belde Evleri ve temiz enerji yatırımları gibi çalışmalarına değindi.

Yaptığı çalışmalar salonu dolduran vatandaşlar tarafından alkışlanan Başkan Ataç ayrıca Yaşam Köyü projesinden de bahsederek, “Sizler bizim için çok önemlisiniz. Sizlerin yaşadığı TOKİ konutlarının bulunduğu bölgeye de gerçekten büyük yatırımlar yaptık. Burada hayata geçirdiğimiz Yaşam Köyü’nün dünyada eşi, benzeri yok. 2009’da bize devrolan 57 villayı satmak yerine kentimizin yararına kullanmaya ve büyük bir proje yapmaya karar verdik. İçinde Alzheimer Konukevi’ne yer verdik,  şuanda yaklaşık 120 hastamız geceli, gündüzlü orada kalıyor. Bugün büyük kentlerde bir hastanın bakım ücreti 8-10 bin TL civarında. Ailelerinde bulunan vatandaşlarımız, Alzheimer hastasının bakımının evde ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyor. İnsan ömrü uzadıkça da hastalığın görülme riski artıyor. Dünyada her şey bizler için; bu sebeple aynı projede zihinsel engelli bireylerimiz için Montaj Atölyesi’ne de yer verdik. Türkiye’de tek olan bu proje kapsamında yaklaşık 40 gencimiz çalışıyor ve bugüne kadar yaklaşık 4 milyon parçanın montajını yaptı. Üstelik o kadar disiplinli çalışıyorlar ki artık istihdam da edilmeye başladılar. Gençlerimiz ile birlikte anne ve babalar da o kadar mutlu oldular ki anlatamam. Yine Yaşam Köyü’nde kreşimiz var, özellikle çalışan annelerimiz için büyük bir imkan. Böylelikle yaşlılarımız ve çocuklarımız da orada bir araya gelmiş oluyor. Çünkü Sağlıklı Yaşlılar Konukevi de yine aynı şekilde Yaşam Köyü içinde hizmet veriyor. Yaşam Köyü içinde sizlerin yararlandığı atölyeler var, terapi merkezleri var. Ayrıca Türkiye’nin ilk görme engelliler huzur evini de Yaşam Köyü’nde hizmete açacağız. Yaşam Köyü bu hali ile Türkiye’de tek bir proje. İngiltere’den Nottingham, İspanya’dan Valladolid ve Türkiye’den de Tepebaşı bu proje ile hibe kazanmaya hak kazandı. Şimdi orası 60 ayda kazandığımız 5 milyon avro hibe ile akıllı kent haline geliyor. Benim iftihar ettiğim bu proje sizin yanı başınızda hayat buldu. Tüm ülkeden ve dünyadan projemizi yerinde görmek için geliyorlar. Yaşam Köyü’nün proje değeri yaklaşık 100 milyon lira değerinde. Türkiye’de hiçbir TOKİ bölgesinde böyle bir değerde proje yok” sözlerini kullandı.

Buluşmada vatandaşlar adına söz alan Erol Küçükdöngül de Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a gerçekleştirdiği hizmet ve projelerden dolayı teşekkür ederek, “Sayın Başkanımıza TOKİ sakinleri olarak, kendisine ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Sitemize vermiş olduğu katkılardan dolayı memnuniyetimizi ifade ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de kendisinin önünün açık olmasını diliyoruz, başarılar temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinlik Eskişehir’in sevilen seslerinden Mesut Girgin’in şarkıları ile devam ederken Başkan Ataç da 10. Yıl Marşı’nı salonu dolduran vatandaşlar ile birlikte söyledi.

Editör: TE Bilişim