Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Muttalipli küçükbaş hayvan yetiştiricileri ile bir araya geldiği toplantıda, “Tarım ve hayvancılık olmadan ülkemizin kalkınması mümkün değil. Bu sebeple sizlere her türlü desteği vermek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Muttalipli küçükbaş hayvan yetiştiricileri ile buluştu.

Tepebaşı Belediyesi Muttalip Ek Hizmet Binası’nda düzenlenen toplantıya Başkan Ataç’ın yanı sıra Tepebaşı Belediyesi Meclis üyesi Hasan Tutucu, Muttalip Emirler Mahallesi Muhtarı Muhittin Özen, Koyunlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Sarıköse ve Orta Mahalle Muhtarı Sami Boztaş ile çok sayıda küçükbaş hayvan yetiştiricisi ve çoban katıldı.

Toplantıda ilk olarak üreticiler ve çobanlar küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde yaşanan sorunları dile getirdi. Üreticiler, mera alanlarının kısıtlanmasından kaynaklı sorunlar yaşadıklarını ifade ederek, bu alanların ıslah edilmesi ve ormanların otlakıye açılması gerektiğini ifade etti.

Başkan Ataç ise konuşmasında üreticilerin her zaman örgütlenmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Ben her zaman söylüyorum; küçükbaş hayvancılık çok önemli. Mera konusunda haklı olduğunuza inanıyorum. Mera olmadan küçükbaş olmaz, küçükbaş olmazsa üretim olmaz. Sizlerin birlikte hareket etmeniz de sorunların çözülmesi adına çok gerekli, biz de gerekli desteği vermek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Küçükbaş üretiminde yaşanan sorunlar aşılsın, üretim artsın, tarımda dışa olan bağımlılık sona ersin istiyoruz. Küçükbaş üretimi, ülkemiz tarımı ve ekonomisi için olmazsa olmaz niteliğinde. Bu yüzden sizlerin üretime devam etmeniz, yaşadığınız sorunları aşabilmeniz gerekli. Tepebaşı Belediyesi olarak bunun bilincinde olduğumuzu biliyorsunuz. Küçükbaş Çoban Festivali etkinliğimiz geleneksel hale geldi, Kırsal Kalkınma Kurulu ve Ulusal Küçükbaş Konseyi’nin kurulması için de elimizden gelen katkıyı bu sebeple verdik. Çünkü ülkemizin dışardan et ya da tarım ürünü ithal etmesi çok kötü bir durum. Bu olumsuz tarım politikalarına karşı, bizler üreticinin yani sizlerin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda da üzerimize düşen ne varsa yapmaya, sizlere yardımcı olmaya hazırız” sözlerini kullandı.

Küçükbaş hayvan yetiştiricileri ve çobanlar, Başkan Ataç’ın konuşmasını ayakta alkışlarken, her zaman üreticilerin yanında olduğu için de kendisine teşekkür etti. Etkinlik, hep birlikte çektirilen fotoğraf ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim