İlçelerde hayata geçirdiği alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra tarımsal kalkınmaya da destek olan Büyükşehir Belediyesi, Sarıcakaya ve Mihalgazi’de dağıttığı 263 bin domates fidesi ile çiftçilerin yüzünü güldürdü. Projeden faydalanan Mihalgazili çiftçiler gerçekleştirdikleri ziyaret ile Başkan Büyükerşen’e desteğinden dolayı teşekkür ettiler.

Büyükşehir Belediyesi tarımda yabancı ülkelere bağımlılığın giderek arttığı ve çiftçinin ürettiğinden para kazanamaz hale geldiği bu dönemde imkânları dâhilinde tarımsal üretime destek oluyor. Mayıslar Mahallesi çevresinde dut fidanı ile başlayan ve Sarıcakaya ile Mihalgazi çevresinde domates fidesi ile devam eden tarımsal kalkınmaya destek projeleri, vatandaşlar tarafından da takdirle karşılanıyor. Son olarak Mihalgazi’de Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı domates fidelerinden faydalanan çiftçiler Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret ettiler.

Ziyaretlerinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Büyükerşen, imkanlar dahilinde kırsal kalkınmaya destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Büyükerşen “Siz çiftçilerimizin zor günler yaşadığını biliyoruz. Her alanda dışarıya bağımlı hale gelen ülkemizin tekrar kendi kendine yetebilen ülkelerden biri olabilmesi ancak ve ancak sizlerin tekrar üretime katkı sunmanız ile olacaktır. Bu yüzden Büyükşehir Belediyesi olarak bu gibi projeler üzerinde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin kırsalda hayata geçirdiği çalışmaların yanı sıra bu gibi destek projeleri ile kendilerinin yanında olduğunu ifade eden çiftçiler ise Başkan Büyükerşen ve ekibine teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim