CHP’li belediyelerde çalışan taşeron işçilerin çalışma süresinin uzatılması nedeniyle açıklama yapan Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Doğan, verdikleri mücadelesinin sonucunda işçilerin yeniden işbaşı yaptıklarını söyledi.

“İŞKUR'un Eylül ayında sona eren altı aylık TYP kapsamında CHP’li  Odunpazarı, Tepebaşı, Mahmudiye ve Han belediyelerinde çalışmakta olan işçilerin çalışma sürelerini bitirirken, sadece AKP’li belediyelerde çalışan işçilerin çalışma sürelerini uzatması büyük ayrımcılıktı” diyen başkan Gündoğan şunları söyledi:

“ Bizde yapılan bu ayrımcılığı CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’e ilettik. Konuyu yakından takip eden Çakırözer, bu haksızlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu ile paylaştı. İŞKUR’un yapmış olduğu adaletsizlik karşısında sessiz kalamazdık. Çünkü Odunpazarı, Tepebaşı, Mahmudiye ve Han ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımızın da işe ihtiyacı vardı. Onlara sahip çıkmak zorundaydık. Bende emekçi bir insanım. Emeğin ne demek olduğunu çok iyi bilirim. Adaletsizliğe hiçbir zaman boyun eğmedim. İlçemdeki vatandaşların her zaman yanında oldum ve olmaya devam edeceğim. Yaptığımız mücadele sonucu ayrımcılık giderildi ve işçi kardeşlerimiz işlerinin başına döndü. Devlet geleneğine yakışanda buydu. Kazandığımız bu mücadele sonucunda işçi kardeşlerimizin işlerine geri dönmesinden dolayı çok mutluyum.

Mahmudiye Belediyesi olarak her kesimi kucaklıyoruz ve ayrım yapmıyoruz. Belediye olarak hiçbir siyasi ayrım yapmadan herkese eşit mesafede hizmet götürme durumundayız. Biz bu ayrımcılığa asla göz yumamazdık. Verilen mücadelenin sonunda bu ayrımcılık son buldu. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan ve bizlere destek olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’na ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’e sonsuz teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim