Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak başkanlığında toplanan 2020 yılı ikinci koordinasyon toplantısında İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt DSİ'ye sitem etti

DSİ Bölge Müdürlüğü'nün toplantıda yaptığı çalışmaları hakkında verdiği bilgi sonrası söz alan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, yoğun karın erimesi sonrası İlçeyi sel basacağını belirterek, "Uykularım kaçıyor" dedi.

İnönü İlçesi’nin DSİ ile bir kaç konusu olduğunu vurgulayan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt konuşmasında şunları dile getirdi:

“İnönü'de kar yağışı yüksek oranda devam ediyor. Düz yerlerde karın kalınlığı 1,5 metreyi geçiyor, Kayalardaki karın erimesi sonrası bu kar sel olarak İlçeye geliyor. 1 sene önceki toplantıda arzettim. Kar, sele olarak İnönü'ye geliyor. Selin önlenmesi DSİ'ye ait, ilçe içindeki selin tahliyesi için Büyükşehir Ve ESKİ'ye ait. Geçen yılda da Sayın Valim emirleriniz sonrası kurulan ekip geldi incelemelerde bulundu. Su kapma setti olanı yapılacaktı, yapılmadı. Yine kar yağdı şimdi birden erirse mahalleler sel içinde kalır. İnanın geceleri uyuyamıyorum. İnönü Ovası koruma altına alınan 6 ovadan birisi. Bir türlü kapalı sulama sistemine geçilemedi. Bütün işlemler tamamlanmış ama 2014 yılından bu yana ihaleye çıkılmıyor. 5 senedir hiç bir ilerleme olmadı. Bu güne kadar yazışmalar sonuçsuz kalıyor, sizin oluşturduğunuz toplantılar sonuçsuz kaldı. Gerekli önlemlerin alınmasını arz ediyorum.”

Vali Özdemir Çakacak, DSİ Böle Müdür vekiline hemen emir vererek, bir ekibin gidip incelemelerde yapıp sel ile ilgili önlemlerin alınmasını istedi. Vali Çakacak sorun olursa gerekirse DSİ Genel Müdürü’nü de arayacağını söyledi.

               

Editör: TE Bilişim